Smetty’s 2004: deel 3

Voor ik afstudeerde als communicatiewetenschapper, wist ik al dat internet mijn medium zou gaan worden. Vanaf 2000 ben ik gaan werken voor internet providers, maar dit jaar kreeg mijn liefde voor het medium inhoudelijk vorm.

In januari begon ik mijn eigen weblog op smetty.be (nog iets om te vieren na de eindejaars-feesten). Ik had gerust voor mijn naam of mijn voornaam willen gaan, maar die waren onder alle top-level domeinen al bezet. Een ex-collega (ik heb het over jou nonkeltje Andre) noemde mij altijd Smetje, maar ik vond smetty beter bekken. Zodoende.

Ondertussen zijn daar enkele projecten bijgekomen. Sinds enkele weken schrijf ik een weblog voor de website van Klasse. Om een beetje promotie te maken voor die site stond ik met een foto in mijn duikpak in het januari nummer van het tijdschrift. Ik heb al een paar reacties gehad, maar nog geen enkele zoals het allemaal bedoeld is. Het gaat van "jij hebt kritiek op de school" tot "je wil een vergunning om in het buitenland te gaan duiken". Zucht. Iets totaal anders waaraan ik meeblog is de groepsblog van Edublogs.nl. Een interessante vingeroefening rond re-bloggen en wiki’s, maar vooral veel informatie over onderwijs.

In oktober hoorden we voor het eerst over een nieuwe trend, podcasten genaamd. Vandaag is Doppler, in alle bescheidenheid, voor het Windows platform de meest uitgebreide podcasting aggregator software. En natuurlijk is het leuk om zelf een medium te maken en te onderhouden (voor de laatste resultaten op PubSub klik hier). Als podcasten de trend van 2005 gaat worden, ga ik nog veel plezier beleven. Meer daarover… in 2005.

U zegt?
  1. cms says:

    ik ben echt wel een oermens op een pc…ik snpa niets van podcasting, dopller (enkel het effect is me bekend) en pubsub-things… :s
    🙂
    happy eindejaar dan maar!

  2. Smetty says:

    Thx. Voor jou ook.

Leave a reply.