Kerstgeschenk? Niet echt nee…

Gejuich in het Vlaamse bloggersland: De Standaard heeft nu een volwaardige RSS feed. Eigenlijk zijn het er 27 om precies te zijn. Of zoals ze zelf schrijven:"Een super-kerstgeschenk voor de tientallen lezers die ons er de voorbije maanden achter vroegen…."

In al mijn enthousiasme gooide ik mijn RSS feed van Het Laatste nieuws onmiddellijk uit mijn aggregator. Maar…

De Standaard heeft een systeem waarbij de meeste artikels zichtbaar zijn voor iedereen op de dag van publicatie, maar nadien enkel nog te consulteren door abonnees. Daar is op zich niets mis mee, maar voor een niet-abonnee zoals ik, betekent dit dat ik enkel feeds kan lezen in mijn aggregator tot zolang De Standaard mij dat toelaat.

Ideaal voor abonnees, maar ik wil mijn posts lezen waar en wanneer ik dat wil zonder op inlog schermen te lopen. Dus heb ik de RSS van Het Laatste Nieuws terug aan mijn aggregator toegevoegd. De verhalen over Jeniffer Lopez en de zweetvoeten van Britney Spears neem ik er wel bij.

Geen geschenk, maar wel om weg te geven: 15 Gmail accounts. Als er mensen zijn die er nog geen hebben, mail mij of post dan gewoon je naam, voornaam en emailadres. Was zo een account een paar maanden gelden nog een geschenk, dat is dat nu vervangen door een link van een A-Blogger.

U zegt?
  1. LVB says:

    Heb je gemerkt dat er een fout zit in de RSS-feeds? De items zijn correct, maar in het channel-gedeelte verwijst de “link” niet naar de HTML-site, maar naar de RSS-feed zelf. Als je in je aggregator de titel van de feed aanklikt, kom je dus niet op de zichtbare website van DS terecht. En het geeft nog meer problemen voor wie zijn blogroll laat genereren vanuit Bloglines.

    Maar geen nood, het probleem is zonet gesignaleerd aan de webmaster.

Leave a reply.