Studenten gezocht

Een lesgever moet af en toe aandacht besteden aan reflectie. Een collega van mij gaat daar drie jaar studie aan wijden (reflectie in het onderwijs). Ik ben oprecht benieuwd naar wat hij ons gaat vertellen. Heb hem al gevraagd wanneer hij een blog gaat beginnen…

Iets minder ambitieus is mijn eigen reflectie op mijn weblogs. Ik heb de laatste tijd nogal veel over technologie geschreven. Daarbuiten heb ik de laatste maand vooral gewerkt aan mijn lesvoorbereidingen en die gaan… ook over technologie eigenlijk. Maar ik zou bijna vergeten vertellen dat ik daarbuiten ook… les geef.

Mijn laatste drie lessen verliepen… nou ja niet echt zoals het moest. Ik vroeg me namelijk drie keer het volgende af: waar zijn mijn studenten? Twee weken geleden kwam een groep niet opdagen, maar ik had wel een mailtje ontvangen: "Mevrouw, wij kunnen niet komen want we zijn op stage". Dat bleek inderdaad het geval te zijn. Laten we het een foutje op het secretariaat noemen.

Vandaag had ik mijn eerste les met mijn tweedejaars. Voor ik mijn verhaal verder vertel eerst een woordje uitleg. Ik geef les aan toekomstige leerkrachten. Dat wil zeggen dat ze vaak op stage zijn. Daarnaast moet ik ook vermelden dat ze de eerste twee lessen op "een lesgever" hebben zitten wachten… maar ik was toen nog niet eens in dienst…

Vandaag was het dus wel les, maar dat werd niet echt een succes. De eerste twee uren zaten er van de twintig verwachte studenten exact vijf in mijn les, de twee volgende uren zes. Toevallig was het laatste deel van mijn les voorzien voor een info-sessie door een collega die de volledige school op het e-learning project moet zetten (Dokeos in ons geval).

Wat had ik dat nu al graag werkende gehad. Dan had ik ze vooraf een mail gestuurd, het lokaalnummer doorgegeven en direct gevraagd om gepast geld mee te brengen voor de cursus.

E-learning… een droom voor wie zijn schaapjes op tijd én in de juiste wei wil hebben… en dan heb ik de statistiekjes nog niet bekeken 🙂

U zegt?
 1. ilse says:

  efficient e-learning zou natuurlijk betekenen dat ze inloggen in het systeem.
  En als ze niet naar de les komen….

 2. Smetty says:

  En als ze niet naar de les komen, dan weten ze niet hoe het moet…
  Dus zal ik het blijven herhalen hoe het moet 🙂

 3. paula van t wout says:

  Studenten gezocht die in Rotterdam huiswerkbegeleiding willen geven.

Leave a reply.