De website verkleedpartij

Het was lang geleden dat ik nog is zo een draak van een website had gezien. Die eer gaat, onder luid applaus, naar Netonline.be. Dit "magazine" wordt gemaakt door SoftSign, een voormalig web design bedrijfje dat zich nu helemaal gaat toeleggen op haar rol als "on line Publisher". De website haalt gemiddeld 12.000 actieve bezoekers per dag, en haalt daarmee de Top 40 van de meest gelezen (lees "indien gemonitord door CIM") websites in ons land.

Gevonden en gelezen in Smart Business Strategies, nummer 11, november 2004, p.14

Waarom een draak bespreken? Omdat deze website het schoolvoorbeeld is van hoe:

  • je gebruik kan maken van wat er op het internet aanwezig is aan content, zonder hier zelf een bijdrage toe te leveren (nieuws en
    sport i.s.m. De Standaard, filmnieuws uit Cinebel…). En je nog het lef hebt om dit te vertellen: "NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het link".
  • je door het gebruik van de juiste lay-out, content kan herschikken tot een nieuw medium ("magazine" volgens de makers van de site).
  • je door het gebruik van affiliate systemen (Bookings, Ardennes-Etape, Bizzguide.com) een dubbelslag kan slaan: content aanbieden én geld verdienen.
  • je mensen laat inloggen voor een extra "service", waardoor je aan channelmarketing doet via een member systeem.
  • het totaal van 1-4 ook nog is advertentie geld zal opleveren afhankelijk van het aantal bezoekers

Besluit: een absolute NON-site op elk gebied, maar uiterst efficiënt samengesteld met mogelijkheid tot inkomsten, én met veel bezoekers. En voor dat laatste verdienen de makers wel degelijk een applaus.

U zegt?

Leave a reply.