Resto Tres

Vandaag een mooi omscrijving gehoord voor mijn blog categorie "Gent": local journalism. Bij deze nog is een culinaire blog: "Resto Tres" (bedenk zelf maar welk woord ik expliciet niet wil gebruiken om aangebrande hits te vermijden).

Het eerste restaurant is een "ouzery". Dat is het Griekse equivalent voor de Spaanse tapas. In het woord zit ook een verwijzing naar Ouzo, een bekende Griekse aperitief. Op de kaart staan natuurlijk verschillende koude en warme gerechten (meze), maar ook gewone klassieke gerechten. Wij kozen voor een zestal hapjes, waaronder gevulde vijgenbladen, inktvis, lamsgehakt en Tzasiki (komkommer yoghurt bereiding). Omdat we geen zin hadden in een volledige fles wijn, namen we gewoon een karafje huiswijn erbij. De hapjes waren erg lekker, we vonden de hoeveelheid ook voldoende, maar de huiswijn is absoluut af te raden. Als dessert namen we een Griekse yoghurt met honing en noten vergezeld door een Griekse koffie. De koffie behoort tot het type waar je lepel recht in kan blijven staan, maar was echt heel erg lekker, net zoals het dessert. Als het eten lekker was, dan mag je het dessert gerust verrukkelijk noemen. De prijs voor deze maaltijdcombinatie ligt rond de 25€, wat dus zeker een mooie prijs/kwaliteit verhouding biedt. Restaurant Athos ligt in het centrum van Gent (Vlaanderenstraat 49, 09/224.28.77).

Restaurant nummer twee is een pasta restaurant. Restaurant
Pastage ligt in de studentenbuurt vlak bij de Overpoortstraat (Normaalschoolstraat 6, 09/385.99.85). De kaart bevat soepen en maaltijdsalades, verschillende macaroni en linguini schotels en Jambalaya (Creools rijstgerecht). Wij kozen voor een pasta gerecht met een pils van het vat (geen andere bier van het vat beschikbaar op dat moment).

Voor de maaltijd kwam er een voorafje: brood met kruidenboter. De maaltijd zelf was erg lekker qua smaak en mooi afgewerkt, vooral het maïsbrood bij elk gerecht is een vermelding waard . Geen restaurant om uitgebreid te gaan tafelen, maar ideaal voor wie zin heeft in een lekkere pasta schotel. Reken ongeveer 10€ voor een gerecht met een drankje.

Restaurant nummer drie is een trendy place in de bekende Sleepstraat (alias de straat met de goedkope Turkse restaurants, maar stilaan op weg richting DE place-to-be, zeker met de heraanleg van het gebied in het vooruitzicht). Het restaurant, een voormalig schipperscafé (Sleepstraat 210, 09/223.80.75), heet gewoon "ROOD". De kleur is dan ook overvloedig aanwezig in het decor. Het restaurant bestaat uit één ruimte met voor in een toog waar de koks, een beetje verstopt, kokkerellen. Negatief punt zijn zeker de tafels die nogal dicht bij elkaar staan. Op de kaart (regelmatig aangepast) vinden we slaatjes, wok gerechten, verse pasta’s en suggesties. Vooraf komen er olijven en zelfgemaakt bio-brood met kruidenboter. Een beetje vreemd is de gewoonte van het huis om geen brood te zetten op tafels van twee personen. Ze vinden die tafels "niet groot genoeg" (aldus de serveerster) en je moet er dan expliciet om vragen. De gerechten zelf zijn erg lekker. Ik heb er al uitstekende wokgerechten geproefd en deze week nog de suggestie van "Bladerdeeg met kastanjepuree & geitenkaas, savooiblad gevuld met shii-take, boontjes, aardappel en rode bietsaus". Jammer genoeg hier geen bier van het vat, de focus ligt op de wijnkaart. Prijzen voor de gerechten schommelen tussen de 15€ en de 20€. Het valt aan te raden om altijd te reserveren. En… vergeet niet om brood te vragen.

U zegt?

Leave a reply.