Blogroll II (en de druk van de publieke opinie)

Gisteren had ik het nog over Steve Rubel die negatieve ervaringen had met het weghalen van een website uit zijn blogroll. De beheerder van deze website had blijkbaar gesmeekt om terug opgenomen te worden in Steve’s blogroll. In de blog zelf klonk het verdict: “Neen”. Vandaag las ik dit verhaal verder in de comments. En eigenlijk begint het nu pas echt interessant te worden want de verbannen link is terug opgenomen.

Onder druk van zijn lezers? Of heeft ook zijn eigen P.R. bedrijf hier een aandeel in? In elk geval een interessante case. Een voorbeeld ook over hoe belangrijk een blog kan zijn, ook al is het hier duidelijk niet in het voordeel van de blogger zelf. Snel handelen, communiceren en de onvrede wegnemen (in dit geval de link terug toevoegen). Het is de essentie van P.R., maar hier heeft het wel een zuur smaakje.

Het leest als een soap:
Steve Rubel: "Today I got a phone call from a blogger who I absolutely refuse to name. He was upset that I removed him from my blogroll. He begged me to get back on. … It’s just impossible to read everyone and I need to carefully choose the blogs that I find most valuable…after all, it is my blogroll."

Robb, de beheerder van de verbannen website: "Steve, you can tell everyone who called you today. I simply phoned up and asked if PR Machine was “delisted” from MicroPersuasion…Steve, you said PR Machine was uninteresting and I certainly begged you to differ!"

Een lezer slaat terug met een mail uit het verleden: "Steve, this seems a tad suspicious. You are dropping PR blogs that have criticized you, not those that you find uninteresting. Here’s an email sent to me on April 19th, 2004 …"

De mail: "Hi, I wanted to let you know about my PR blog called Micro Persuasion. It tracks how weblogs are changing the practice of public relations. I will add you to my blogroll. Do you think you might mention my blog on yours? You can find it at http://steverubel.typepad.com/micropersuasion."

Steve Rubel: "Ultimately, it’s my blogroll just like yours is yours. I am putting Robb back on it, but I find this entire discussion silly to be honest. No one should give a hoot what I do here except me."

U zegt?

Leave a reply.