Shopping & Shopping (II)

Albert Heijn
Wie het nieuws wat gevolgd heeft de afgelopen weken, heeft vast ook gehoord dat steeds meer Belgen naar Nederland trekken om er te winkelen. De concurrentieslag heeft er blijkbaar voor sterk verminderde prijzen gezorgd. Het voorbeeld bij uitstek is altijd de fles cola die in Nederland gemiddeld 0,86€ kost, waar wij 1,42€ betalen. De gemiddelde uitgave van de Belg per winkelbeurt bij de Noorderburen zou maar liefst 175€ bedragen.

Ik heb de prijzen zelf nog niet vergeleken omdat ik meestal eerder toevallig wat inkopen doe bij de Albert Heijn. Wat ik altijd meebreng is ontbijtkoek. In België kennen we wel peperkoek, maar voor de rest zijn er weinig variëteiten koek te vinden. Mijn Hollander vindt het nog steeds vreemd als ik met een grote hoeveelheid koek aan de kassa sta. Ik zou ook raar opkijken als iemand voor mij aan de kassa alleen maar 20 potten choco zou kopen.

Als het toch zoveel goedkoper is, ga ik de komende weken mijn productassortiment is uitbreiden. Ik ben in elk geval altijd erg te spreken over de gratis koffie van de maand. En om mij helemaal in te leven heb ik zelfs al een AH Bonuskaart genomen. Weliswaar een anonieme, hoewel ik de kans toch klein acht dat ze mij zouden spammen tot in Gent.

McArthur Glen Roubaix

Sinds de opening van Maasmechelen Village kennen we in België ook het fenomeen van het outlet center. Maasmechelen (158 km) is echter een eindje rijden vanuit Gent, zodat McArthur Glen Roubaix (66 km) veel sneller te bereiken is, (zusterafdeling Roermond in Nederland ligt al op 183 km).

Ik was vorig jaar al in Roermond gaan shoppen, dus ik wist wat ik ongeveer kon verwachten. Bij mijn vorig bezoek was ik op zoek naar een skivest en heb die ook tegen een heel mooie prijs kunnen kopen. Dit keer was ik terug op zoek naar bepaalde outdoor kledij en ook dat bleek een voltreffer. Niet toevallig twee keer hetzelfde merk (Millet, het outdoor merk en dus niet het bij ons gekende snobmerk) in de winkel van Lafuma.

Handig om weten is dat je moet betalen voor de parking, maar bij elke aankoop (ook bij verbruik in een restaurant) kan je om een gratis parkeerticket van drie uur vragen. Echt een aanrader zou ik de outlet centers niet noemen. Ik ben nooit onder de indruk van de collectie. Net daarom ga ik er alleen winkelen als ik iets minder modieus nodig heb zoals sportkledij. De volgende keer ga ik is voor Maasmechelen in ombinatie met de erg leuke winkelstad Maastricht, amper 15 kilometer rijden van elkaar en koopplezier verzekerd.

U zegt?
  1. Pashagirl says:

    En maasmechelen Village is open op Zondag. En je kan zeker ook eens in Antwerpen gaan kijken. In de Modewijk en Historisch Centrum zijn op zondag ook heel wat winkels open.

    Grtz

Leave a reply.