Cultuur in Kroatië

Er is te veel wind en hij blaast de golven rechtstreeks de grot in. Met deze boodschap werd onze enige grotduik geschrapt. We tuurden wat verloren naar het water zoals twee kleine kinderen die hun enige speelgoed verliezen. Vandaag hebben we dat weer goed gemaakt met een wrak op 38 meter en een ongelooflijk mooie stromingsduik boven een rif midden op zee. Ergens in een grot zat een grote vis verscholen. Hij had enorm grote ogen (het klinkt hier bijna als roodkapje en de boze wolf), en we twijfelen er aan of het een kongeraal of een kleine haai was.

Er is hier genoeg te doen om je tijd nuttig door te brengen. Een beetje een verademing na Gran Canaria. Cultureel is het hier erg verantwoord. Jaren bezetting onder de Romeinen, de Venetianen, De Italianen en de Oostenrijkers hebben hier hun sporen nagelaten. Zelfs het kleinste dorpje heeft haar eigen verhaal te vertellen.

Al die Italiaanse invloeden zijn ook terug te vinden in de keuken. We hebben een poging gedaan om een andere keuken te vinden dan wat wij als Italiaans kennen, maar dat is er gewoon niet. Op het menu staan pasta, pizza, visschotels, cappuccino en verse ijsjes. Laat dat nu, helemaal, spek voor onze bek zijn.

Morgen vertrekken we terug huiswaarts. We gaan zeker overnachten in Oostenrijk en hebben ons oog al laten vallen op een mooi bergmeer, waar je erg toevallig ook kan duiken.

U zegt?

Leave a reply.