Duiken naar de Giuseppe Dezza

Vandaag terug een wrakduik gedaan. De Dezza was tijdens de eerste wereldoorlog een mijnenveger, maar werd tijdens de tweede wereldoorlog omgebouwd tot torpedoboot. De Italianen verkochten het schip aan de Duitsers, die het de naam TA-35 gaven. In 1945 zonk het schip na een aanvaring met een mijn. De boot brak in twee en alleen de achtersteven is nog in takt. Er staan nog steeds twee rechtstaande kanonnen (luchtafweer) op het dek, wat leidde tot de bijnaam "Insidioso" of "zonder angst".

Het zicht was vandaag erg goed, zodat ik op dertig meter gemakkelijk kon duiken zonder lamp. De kanonnen zagen er erg indrukwekkend uit. Zelfde verhaal als gisteren, door de diepte is de tijd op de bodem beperkt. Morgen gaan we nog een grot duikje doen en overmorgen nog een wrak. Het stikt hier dan ook van de wrakken en ze vinden er bij wijze van spreken nog elke dag bij.

Vandaag hebben we erg mooie foto’s kunnen nemen van het wrak. En onderwatertoeristen als we zijn laten we het ook niet na om er zelf bij te poseren.

U zegt?

Leave a reply.