Foute plaatsen om te eten

We zijn in het foutste restaurant van Playa del Ingles gaan eten: H. Rock (Avda. De Tenerife). Het doet denken aan een kloon van de bekende Hard Rock Café keten. Helaas was dit niet meer dan een erg flauw afkooksel ervan.

Ze hadden nochtans een veelbelovende kaart. Er zijn een aantal typische Amerikaanse klassiekers die je traditioneel in deze keten cafés kan bestellen: Buffalo chicken wings (nooit betere gehad dan die in Buffalo/NY zelf), BBQ ribs, Caesar salad, hamburgers enz… De chicken wings leken rechtstreeks van het paneermeel in het frituur te zijn gevlogen. Gelukkig had de ober ons verkeerd begrepen en liet hij ons de BBQ ribs delen zodat we niet ieder een portie hoefden op te vreten.

Net zoals in een paar andere foute tenten begint er tegen 22u30 een live show. We dachten aan Kylie Minogue te ontsnappen aangezien het nog maar 20u30 was. Helaas stond er country muziek op het voorprogramma. Een of ander Brits echtpaar had besloten op de Canarische eilanden te gaan kwelen. Adios en tot nooit meer.

Nog foute tenten zijn de Hollandse trekplaatsen. In Grand Chaparal zit "broodje Amsterdam" en "broodje Maastricht". Bij Yumbo zit onder meer de snackbar "Mc Macho" en "bij Jan en Betty". Bij die laatsten dronken we iets met een paar duikschool collega’s. Buiten staan volgende borden "elke dag live Le tour du France" (4 Franse woorden en al een fout) en "alle senseo smaken verkrijgbaar". Toen ik de ober vroeg of hij ook een deftig biertje had buiten Heineken kreeg ik vooral een zuur gezicht terug. "Deftig bier zeggen wij niet" zegt mijn eigen Hollander dan.

De enige plaats die ik wel leuk vind is de "Holland Corner" (Iguazu ap.). Niet toevallig net naast het hoofdkantoor van de duikschool (bijpraten na het werk) en voor mijn lief top wegens het Grolsch bier. Daar heb ik Hollanders de boom ingejaagd met het eten van een broodje kroket (wij zouden zeggen ne pistolé met een vleeskroket). Lekker met ketchup dacht ik, tot afgrijzen van de aanwezige oranje lui. "Kroket eet je met mosterd" was het verhaal. Die van Oranje hebben nog wat werk aan mij…

U zegt?
  1. veronique says:

    Kom je nu naar Gran Canaria om die Hollandse rotzooi te eten?
    Je had je beter kunnen informeren!!

Leave a reply.