Vakantie

Het is voorbij. We zijn ermee gestopt. Negen dagen hebben we hier gewerkt. Een erg korte carrière is wel het minste wat je kan zeggen. Ze waren bereid om ons minder te laten werken, hetzij minder dagen of minder zware taken. Maar dat vonden we geen oplossing. De lange dagen zouden blijven, inhoudelijk is het niet wat we willen en verwacht hadden, en we hadden er gewoon geen zin meer in. Het is bijna niet te geloven, een job aan het strand en in de zon, en toch hadden we er geen plezier in.

Dus vanaf vandaag heb ik… vakantie. Tijd om plannen te maken. We hebben alvast voor de rest van de week een autootje gehuurd. We moeten nog langs de duikschool deze week voor ons salaris en ons materiaal. We zullen ook vroeger terug keren naar Gent dan voorzien, dus gaan we morgen langs de luchthaven om te kijken wat voor vluchten we kunnen regelen. Nadien kunnen we plannen maken voor de komende weken. We hebben duikmateriaal bij, dus gaan we zeker nog een aantal dagen duiken. Ik wil ook kijken of we een ander Canarisch eiland kunnen bezoeken. Vooral La Gomera lijkt mij leuk. Dat schijnt een erg mooi eiland te zijn met veel natuurpracht, totaal anders dan het over-toeristische Gran Canaria en Tenerife.

We hebben zeker geen spijt van onze reis. Het was interessant om de werking van een duikschool te zien, mijn lief heeft leren duiken met mensen die nog nooit verder in het water waren geweest dan met hun dikke teen, en ik heb wel elke dag een oververmoeide zwemmer of een zwemmer in paniek naar de kant gebracht. En ook al zijn we de verkeerde kant uitgevlogen, reisduiven zijn we en zullen we blijven.

U zegt?

Leave a reply.