Installeren en proberen

De laatste weken/dagen veel software geïnstalleerd. Ik heb in normale omstandigheden een drietal homecomputers in beheer (geen eigendom, wat zou ik daar mee aanmoeten…), maar met de computers op kantoor erbij zijn dat er snel 3 meer. Vorige week nog een nieuwe desktop en 2 draagbare computers ingezegend, allen Windows XP Professional pre-installed. Voor elk toestel heb ik nog een Office Small business en een Norton Antivirus besteld. Het is belangrijk dat onze verkopers 24/24 kunnen beschikken over hardware en software support, dus geen geknoei met de systemen of licenties.

Voor de home computers ben ik helemaal overgeschakeld naar de antivirus van avast! en de firewall van ZoneAlarm. Prima software, gratis en werken beiden perfect.

Als alternatief voor Internet Explorer heb ik Mozilla Firefox geprobeerd. Het idee achter deze browser is aantrekkelijk: zelf je browser samenstellen met de componenten van jouw keuze. In de praktijk loopt het ding vaak vast en is zelfs een nieuwe installatie noodzakelijk. Ik had vooral interesse voor de aggregator component (RSS Reader), maar die is te onstabiel. Terug overgeschakeld naar Internet Explorer met integrated Google toolbar. Vooral de pop-up blocker is een mooi extra feature. Als aggregator gebruik ik al een tijdje Bloglines. Een mooie software, maar er is mij aangeraden om toch is SharpReader te proberen. Zullen we doen.

Dit weekend ook eens een test gedaan met Skype Pocket PC op een HP iPack (nee ook mijn speelgoed niet). En het werkte. Klein probleempje: de ruis op het toestel was zo groot dat bellen niet echt comfortabel is. Maar… het werkt. Het is vooral een mooi vooruitzicht op lagere telefoonfacturen. Zeker als je vaak internationaal belt.

Voor de P800 EDOOM geïnstalleerd. Aangezien ik over een officiële DOOM versie beschik (en dus ook de bijhorende WAD-files), is mijn versie helemaal legaal. Een volgende stap was GoBoy800 1.1 een emulator voor de Gameboy Color op de Ericsson P800. Veel meer dan typische gameboy sounds heb ik er niet uitgekregen. Maar het zou mogelijk moeten zijn. De volgende stap dan maar: EMame 1.1 MAME staat voor Multiple Arcade Machine Emulator en kan op dit moment 1500 Arcade videospelletjes aan (Pacman!!!). De emulator op zich werkt fijn, het is alleen een kwestie van over de juiste ROM data files te beschikken.

Stof genoeg om lekker verder te blijven prutsen. Een beetje creativiteit spaart ook al snel veel geld uit aan licenties,maar het kost veel tijd. Het is maar hoe je het bekijkt en vooral hoeveel lol je eraan beleefd.

U zegt?
  1. subra says:

    Where can I obtain the ROM files for goboy800??

  2. Edgar says:

    Ive tried the Emame for my P900, but I can not get the roms that I have to work! (pacman)I put it in the roms dir… what did I do wrong?
    Yours Edgar

Leave a reply.