Gent is in, Gent is hip: resto

"Gent weet zijn roemrijk verleden op een smakelijke manier te koppelen aan een levendig heden. De heropbloeiende cultuurstad telt zo’n driehonderd vijftig eethuizen van uiteenlopend allooi." (Weekend Knack nr. 19 mei 2004).

"50 culinaire toppers in 1 zone." (Zone 09 Nr 77 2004)

Op 1 dag tijd krijg ik respectievelijk een top 15 en een top 50 van Gentse restaurants onder ogen. Gent is in, Gent is hip. Dat voel je als je door het stadscentrum loopt. Dat merk je aan de alle nieuwe initiatieven die er ontstaan: cultureel en culinair.

Mijn persoonlijke favorieten sluiten meer aan bij de zone 09 dan bij de Knack. Deze laatsten kiezen mij net iets te veel voor de trendy klassiekers zoals Brasserie Pakhuis, Belga Queen of Café Théatre.

Tijd voor mijn eigen Top 10: (in alfabetische volgorde)

 • A Food Affair
 • Amadeus
 • Café Parti
 • Clochard de Luxe
 • Hogar Espagnol
 • Il Barolo
 • Il Mezzorgiorne
 • Sarabande
 • Souplounge
 • Wakame

Er is één restaurant dat in beide artikels terugkomt en ook in mijn persoonlijke top 10 staat: A Food Affair. Daar heb ik in deze blog al meerdere regeltjes over geschreven.

Restaurant Amadeus is een klassieker. Hij staat op geen enkel boven vermeld lijstje, maar wel in alle toeristengidsen over Gent. En ook op mijn blog. Net zoals Hogar Espagnol, Il Mezzorgiorne en Wakame waarover ik al meerdere regels geschreven heb.

Café parti staat voor mij gelijk aan brunch op zondag. Wie houdt van rust en stilte komt beter tijdens de koude wintermaanden. Daarbuiten is het er erg druk en wordt reserveren noodzakelijk. De brunch kost 17,9 €, de gewone kaart is prijziger.

Clochard de Luxe is gelegen nabij de vrijdagsmarkt. De kok staat er vooraan te koken in het restaurant. De kaart is vrij beperkt. Het restaurant omschrijft zichzelf als Belgische bierkeuken en Europese streekkeuken. Maar ik denk dan vooral aan de Franse keuken. Erg lekker en prijs kwaliteit een topper.

Il Barolo is vrij nieuw. De zaak doet qua inrichting nogal donker aan zodat ik automatisch aan de koude wintermaanden denk. De prijzen zijn erg betaalbaar en wat mij betreft had ik er de beste pizza in Gent.

Sarabande is een Marokkaans eethuis midden in de stad. Vooral wie zin heeft in een grote portie vlees of een couscous. Erg lekker en betaalbaar, maar de kwaliteit durft er jammer genoeg variëren.

Als afsluiter de souplounge. Net zoals in andere grote werk/studenten steden kan je in Gent terecht voor een maaltijd soep. Souplounge is mijn favoriet. Je kan er kiezen uit 4 verschillende soepen. Daarop kan je naar keuze croutons, groenten of kaas bij krijgen. Naast de soep komen er altijd nog 2 broodjes met boter en een stuk fruit bij. En dat alles voor maar 3,5 €. 

Er zijn nog veel adresjes die ik is wil proberen en er komen er nog altijd nieuwe bij.  Gent is in, Gent is hip.

U zegt?
 1. alex says:

  al gehoord van friet lounge ?

  http://www.frietlounge.com

  keep on the nice work !

  groetjes,

  alex

 2. babette says:

  nieuw in gent: molé! proberen maar! http://www.molekker.be!!!!
  topkwaliteit voor superprijzen!

Leave a reply.