Shopping, fighting en globalisering

Deze namiddag gaan winkelen in het Waasland Shopping Center in Sint-Niklaas. Ik moest er zijn voor een business opdrachtje (12 stielen, 13ongelukken, beschreef iemand me nog deze week). Ik was al in de buurt geweest, maar toen hadden ze mij naar een adres gestuurd dat al een tijdje niet meer bestond.

Vrijdag vroeg in de namiddag. "Dan moet iedereen werken" zou je denken. Niks van. En dan begint het zoeken van een parkingplaats. Zoeken is niet het juiste woord. Het is eerder vechten. Tot mijn grote verbazing waren de twee parkings vlak naast het gebouw gewoon volzet. De jacht op een parkeerplaats kon beginnen. Meestal volg je dan een voldane, terugkerende shopper en rijdt als een privé-detective achter hem aan. Zodra die in de auto stapt, begint de opdracht om aan andere automobilisten te tonen dat die parkingspot van JOU is.

Ik was een dame met een kinderwagen gevolgd. Het duurde een tijdje voor vrouw en kind in de wagen zaten, zodat er voldoende misverstanden mogelijk waren met andere chauffeurs. Toen ik "een simpele duif" mijn Smartje zag negeren, ben ik gewoon pal voor mijn toekomstige spot gaan staan. Haar eurocent viel als bij wonder en ze was zo vriendelijk om verder te rijden. Wegrijden is een stuk eenvoudiger. Er rijdt wel een tijdje een auto achter je gat om te kijken waar jij geparkeerd staat, maar als men dan jouw plaatsje kan innemen, wordt je toch vriendelijk bedankt.

Het shopping center zelf is zeker een aanwinst voor de regio, hoewel vanuit Gent nog steeds 45 minuten rijden. En toch hoop ik dat niet alle winkelstraten ter wereld verder zullen afglijden naar éénheidsworst. Iets waar ik nooit bij stil gestaan had, tot ik No Logo van Naomi Klein las, oftewel de bijbel van de anti-globalisten. Ik ben niet bekeerd, maar het heeft me wel laten nadenken&nbsp.

U zegt?
  1. karine says:

    ik denk niet dat heel het waasland shopping center eenheidsworst is,er zijn daar zeker nog onafhankelijke zaken te vinden

  2. karine says:

    ik denk niet dat heel het waasland shopping center eenheidsworst is,er zijn daar zeker nog onafhankelijke zaken te vinden

Leave a reply.