De Paas,de late aprilvis en de duikcirkel

De paasvakantie kwam echt op tijd. Oververmoeid geraakt de laatste weken. Ik begin echt steeds meer als een leraarkracht te klinken. Dat hoort vast bij mijn slaagkansen om volgend jaar terug te mogen beginnen.

Helaas ben ik maar een halftijds leerkracht en betekent dat maar 2 dagen vrij op een week. Niet echt voldoende om eens uit te rusten. Maandag was mijn eerste vrije dag. Dat dacht ik althans. Om 9u was er al een meeting met alle projectleerkrachten. Bespreking voor volgend jaar en evaluatie van dit jaar. Ofwel ben ik in een ijverige groep terechtgekomen, ofwel is dat van die-leerkracht-met-veel-verlof echt bij de haren getrokken. We waren pas laat in de namiddag klaar zodat mijn eerste dag verlof toch nog een werkdag was geweest.

Ik ging tijdens die vergadering trouwens helemaal de mist in. Een aprilgrap waar ik blijkbaar in getrapt was. De huidige directeur, eind augustus met pensioen, heeft een fascinatie voor pinguins. En als aprilgrap hadden ze een briefpapier lay-out gemaakt met de beestjes erop. Had ik dat zelf zien hangen in de leraarskamer op 1 april, dan was de spreekwoordelijke euro wel gevallen. Maar tussen mijn emails leek mij dat aannemelijk. Dan is de vraag: over wie zegt dat nu iets dat ik het geloofde, over mij of over de school?

En dan was er nog het mislukte duikexamen. De instructeur van dienst was niet in het water op het moment dat ik kennis maakte met een duikconsole en een kompas. Het doel was een rechte lijn zwemmen, een vierkant en een E-figuur. Ik heb cirkels gezwommen, mooie driehoekjes, en alle letters van het alfabet, met uitzondering van de E. De punten voor de juf: gebuisd! 

Morgen is het eindelijk tijd voor de echte Paas. Sit back en relax. Rust.

U zegt?
  1. (d)ikke says:

    Vrouwen hebben precies toch iets met (of tegen) orientatie… :-p

Leave a reply.