En toen kwam de drie

Na 2 komt 3. Als dat geen fijne logica is. 

Altijd fijn om te merken dat mensen aan je denken. Een kleine analyse van de ontvangen wensen: De postkaart is helemaal out, zelfs de e-card doet het niet goed meer. Het communicatiemiddel bij uitstek heet nu: SMS. Een applicatie waarin de telecomsector zich volledig vergist heeft, het werd onverwacht hun gouden kalf.

Beetje gevierd gisteren. Flesje champagne en tapenade als aperitief. De fles champagne had ik ooit is meegebracht na een bezoek aan de kelders van Mercier. Een interessant bezoek was dat, maar echt veel proeven was er toch niet bij. Ik heb een andere keer ondervonden dat het geen goed idee is om meerdere champagnes te proeven op een dag. Bij onze thuiskomst bleek die champagne helemaal niet meer zo lekker te zijn als ze in onze herinnering was. Voor de tapenade had ik ciabatta’s gekocht bij bakkerij Bloch in de Veldstraat. Ze waren duur (5 Euro voor 3 stuks), maar wel héél erg lekker. Vooral dan de chorizo en de groene olijven variant. Alleen de verkoopsters vielen mij zwaar tegen. Totaal geen interesse, onverzorgd qua uiterlijk, en de manier waarop ze met mijn broodjes omgingen was ook op het randje. Iek.

En dan de kers op de taart. Een hapje gaan eten bij A Food Affair. Ditmaal een nieuwe ontdekking gedaan, naast de overheerlijke en overvloedige Vlaamse wok, kon ook de Italiaanse wok heel erg bekoren. We waren vrij vroeg gegaan, zodat ze in de keuken nog op kruissnelheid draaiden toen wij al aan het dessert begonnen. De wachttijd van een uur voor de "banana split new style" vonden we net iets te lang. Maar dat werd ruimschoots goed gemaakt door een rondje van het huis. "Voor de goede klanten" zei de serveerster. En om één of andere reden zijn we daar toch gevoelig voor. Ze hebben me er nog nooit teleurgesteld, lekker eten én mooie prijs/kwaliteit verhouding.

Daarmee ga ik een restaurantperiode afsluiten en laten overgaan in een sportfase. De beestjes in de natuur doen het meestal anders. Zich vet eten in de zomer en daarmee de winter doorkomen. Ik zal vast van een andere variant afstammen.

U zegt?

Leave a reply.