De weblog

Wat is een weblog? Ik durf al is vergeten dat niet iedereen een weblog schrijft. Dat merk je dan vooral bij de mensen die bij ons op het bedrijf langskomen. Login, links, searchengines, hits… meestal knikken ze ja, maar in hun ogen zie je de vraagtekens.

Of die nieuwe school collega die vandaag vroeg om opgenomen te worden in onze mailinglijst zodat hij ook op de hoogte zou zijn van de specifieke nieuwtjes uit onze projectgroep. Een heel normale vraag, ware het niet dat we email gewoon niet als communicatiemiddel gebruiken.

Waar kan je dan een leuke blog vinden? Door andere blogs te lezen. Of door linkenpages te bezoeken. Ik heb zelf een link met weblog.2link.be en weblog-stuvwxyz.pagina.nl Zelf moet ik bekennen voorlopig maar 3 blogs te volgen. Ik ben altijd op zoek naar een blog die me kan boeien, maar heb nog niet veel leuks gevonden. Zo ontdekte ik vandaag een blog-project: Flanders DC District of Creativity

Op de site lezen we volgende doelstelling: Flanders DC is het initiatief van Patricia Ceysens en de hele Vlaamse regering om de creatieve economie in Vlaanderen op de kaart te zetten. Ik zie het al helemaal voor me. De kabinetsmedewerker, een voormalig marketeer, komt met dit schitterend idee: laten we is gaan bloggen over Vlaanderen en over economie. Patricia, helemaal in paniek, belt als de bliksem naar Marleen Vanderpoorten. Als jij meedoet, dan ik ook. En voor ze het wisten, deden er ook nog een schepen, een astronaut en ander representatief volk mee.

Ik heb alleen nog maar geblaat gelezen. Dus als iemand mij ooit nog is vraagt waarom ik sta te blaten ga ik antwoorden: omdat ik dan minister kan worden. Na!

U zegt?

Leave a reply.