Dag Mevrouw van Sociologie

Ik kan er maar niet aan wennen. Ze moeten me Mevrouw noemen op school, maar ik denk nog altijd dat het over iemand anders gaat. Zelfs in het bedrijfsleven zegt men maar 1 keer “Mevrouw”, en dan is het al snel: “zeg maar gewoon Cindy”. Dat bekt nu eenmaal beter.

Er is 1 leerling op school die het nog erger maakt. Hij noemt me steevast: “Dag Mevrouw van Sociologie”. Ieahhhhhhhh. Sociologie nog wel. Ik weet zeker dat alle sociologen beledigd zouden zijn als ze vernamen dat ik DE Mevrouw van Sociologie ben. 😉

En dan is er nog die regel dat de leerkrachten elkaar consequent bij de voornaam aanspreken behalve als er leerlingen bij zijn. Daar geraak ik dus helemaal van in de war. Collega’s die je plots ook Mevrouw De Smet gaan noemen. Of die andere situatie waar de leerlingen komen kloppen aan de leraarskamer en vragen naar Meneer of Mevrouw X.  Dan doe ik stiekem de deur wat verder open en vraag aan de leerling: “zie je ze zitten?” Met een beetje geluk stap ik dan naar de betreffende leerkracht en geef de boodschap door.

Misschien moet ik die oude sales truc wel toepassen. Mezelf elke dag in de spiegel toespreken: “Goede Morgen Mevrouw van Sociologie, nog een prettige dag vandaag.”

U zegt?

Leave a reply.