De School als leerschool

Vorige nacht slecht geslapen. Het dekbed is al te warm voor deze temperatuur. Dit weekend geven ze alweer een neerwaartse temperatuurduik op, dus vervangen heeft geen zin. En daarnaast een hoofd dat maar niet kon slapen.

Vandaag om 7u00 eruit want om 8u25 beginnen de lessen. En dan helemaal doodop voor 24 vrolijke kwekkers. Geen eerlijker publiek dan mijn leerlingen. Ik was nog maar 5 minuten begonnen of het oordeel was al geveld: “zeker slecht geslapen mevrouw?”. Bam. Nagel op de kop. Gelukkig had ik de overige 3 uren praktische oefeningen, waardoor mijn rol beperkt bleef tot het wakker blijven aan de zijkant.

Maandag is mijn vermoeiendste dag. Vijf uur les en één uur verplicht studietoezicht. Op maandag MOET ik uitgeslapen zijn. De eerste dag van de week is tegelijk de zwaarste, maar zodra die voorbij is, is het rustig ademhalen.

Ik begin trouwens al helemaal als een leerkracht te denken. Ik kijk uit naar de krokusvakantie over twee weken en heb alvast uitgerekend dat ik nadien nog 5 weken moet lesgeven tot aan de paasvakantie. Ik heb het echt nodig. Maar dat geloofde ik zelf niet toen ik nog niet in het onderwijs zat.

U zegt?
  1. kokosnoot says:

    Die van ‘t onderwijs hebben toch veel verlof he… ‘k hoor het u nog zeggen 😉
    Als ge als leerling wat afwezig in de klas staat, da’s zo geen ramp, maar als leerkracht…

Leave a reply.