Is zuster overste ooit hotelmanager geweest?

Vandaag naar een dag geweest die ze “de dag van de beginnende leerkracht” noemen, met als thema ” Lukken en gelukkig zijn op school”. Denk vooral niet dat daar dan veel 22-jarigen rondlopen. Eerder niet zelfs. Het leerkrachtenberoep is duidelijk in trek bij de categorie 30+.

Place to be was het domein Mariahove in de Mariahovelaan in Bellem. De ideale plaatsnaam om te vermelden in een echte oer-Vlaamse roman. Ik zou het zelf niet kunnen uitvinden. Maar soit. Het domein was vroeger een buitenverblijf van de bisschop en werd gerund door zusters. Zuster overste als hotelmanager. Ze waren er vast nog bekwaam voor ook. Ik had wel de kamers willen zien. Zouden ze sober geweest zijn? Of slaapt een bisschop in wat wij een executive room noemen?

Zo een dag met de school begint altijd met een bezinning. Beetje contrast, op mijn andere job begin ik met de statistieken van mijn projecten te bekijken. 

Een ding moet ik de organisatoren wel nageven. Alles is steeds perfect georganiseerd. Zowel qua inhoud als de vorm. Ze kunnen echt wel iets strak organiseren die mannen van het onderwijs. En tijdens de middag is het altijd steak met frieten. Ik zei het al: helemaal oer-Vlaams.

U zegt?

Leave a reply.