Het is lente

Buiten 16 graden vandaag. Daar stond ik dan met mijn dikke winterjas. Vorige week was het nog vriezen geblazen, nu is het duidelijk te warm voor de tijd van het jaar.

Ik zie wel meer mensen gek doen. Zo is er die vriend die duidelijk de lentekriebels voelt en zich een nieuw lief aan de hand gedaan heeft. Alvast aan de lente beginnen dacht ie bij zichzelf. Een ander persoon in mijn omgeving verdacht ik ervan roze olifanten te zien vandaag. Een zwaar geval van delirium. (Ik moet ongewild denken aan dat lekker kerstbier van Delirium Tremens). De editor van mijn mystery project daarentegen zat nog heel zwaar in de winter. Ik heb een score 7 gekregen (hoe lager hoe beter) en vooral een hoop opmerkingen gaande van “in het Nederlands moeten we nu eenmaal voorzetsels gebruiken” tot “zeer mager rapport”. Ik had nochtans TWEE uur geschreven aan dat ding.

Warm weer of niet, ik blijf nog even morrend met veel werk voor de boeg in de winter hangen. Hoewel, het mag voor mij snel gaan: zomer, warm weer, terrasjes, Gentse feesten, fietsen en hopelijk ook veel vakantie. Meer moet dat niet zijn.

U zegt?

Leave a reply.