Mystery projects

Vandaag een nieuw internetproject toegewezen gekregen. Het betreft een kleine event-website. Het doel is om voor de marketing en techneuten een draaiboek te schrijven dat onmiddellijk in programmatie kan worden omgezet. De site moet zelfs vrijdag al online zijn want hij wordt dit weekend al gepromoot op een grote en belangrijke beurs.

Het is wel moeilijk om over al die projecten te schrijven op een blog zonder namen te noemen. Zo ben ik op dit moment ook aan het bijklussen voor “mysterieuze bedrijven in de consumentensector”. En ook daar weer hetzelfde: absolute geheimhoudingsclausule.

Straks geraak ik nog verzeild in een situatie die al gebruikelijk is in bepaalde kringen. Alvorens een contract af te sluiten, tekent de klant een document waarin uitdrukkelijk is toegestaan dat de werknemer/consultant een blog schrijft. Typisch Amerikaans klinkt dat en natuurlijk ook kijk-is-hoe-belangrijk-ik-ben.

Dus als iemand zich herkent in één van mijn blogverhalen, denk-dan-vooral-niet-ik-ben-belangrijk, want alle overeenkomsten met bestaande personen zijn volstrekt toevallig. Behalve dat lief dat mijn blogs programmeert misschien.

U zegt?

Leave a reply.