Vintage reizen

Autoscout24Vintage in Frankrijk

Voor velen is Frankrijk het vakantieland nummer 1. In de zomer vertrekken veel mensen met de caravan, vouwwagen, tent of hebben ze ter plaatse iets geregeld qua onderdak. Omdat de zomers in België naderhand toch altijd een onvoldoende krijgen voor het vakantieweer, zoeken veel mensen logischerwijs de zon op. Naast de gebruikelijke manieren om op vakantie te gaan, zijn er nu ook alternatieven om de vakantie anders te ervaren. Veel mensen zien de tocht er heen als een lange, saaie weg over de welbekende Route de Soleil, ‘het zwarte beest’ van menig vakantieganger: zwarte zaterdag (die nochtans elk jaar al ruim van tevoren bekend is). Om de reisweg toch meer op de vakantie te betrekken, zijn er nu ook andere manieren om te reizen.

VintagebusVan ouderwets naar modern

Aangezien lang in de auto zitten op weg naar een vakantiebestemming voor menig persoon niet aangenaam is, kan het ook op een hele andere manier. De voorpret van een vakantie begint al door in te lezen wat de bestemming moet gaan worden. Vervolgens kan men kijken hoe de reis er uit dient te gaan uitzien. Voor mensen die echter niet weken na elkaar op dezelfde camping willen staan of gewoonweg wat mobieler willen zijn op locatie, kan men de auto ook laten staan en er voor te kiezen om vanuit België te vertrekken met een oldtimer. Het idee is eenvoudig: thuis een oldtimer aanschaffen om vervolgens bepakt en gezakt richting vakantieland te rijden. Natuurlijk kan je met de oldtimer ook in Vlaanderen rondtoeren…  mits het weer het toe laat tenminste.

U zegt?

Leave a reply.