Oursinade

 

oursin

macaronsescargot

 

Vandaag de trein genomen richting Carry-le-Rouet waar elk jaar in februari een oursinade wordt gehouden. Een oursinade is een event waarop je zee-egels (oursin is een zee-egel in het NL) kan eten. Zee-egels ken ik eigenlijk als ambetante zeedieren wiens stekels enorm pijn doen als je er per ongeluk in trapt. Maar hier zijn ze een ware delicatesse. Ze zijn zo geliefd, dat ze ondertussen zelfs als bedreigde soort worden aanzien. Maar op de oursinade worden ze gegeten en dat deden wij vandaag ook bij de aperitief.

Verder helemaal Provence is natuurlijk ook de lokale markt met streekproducten. Bijvoorbeeld heerlijke makarons te koop per kg (en ze zijn lekker).

Op de markt koop je wat brood, een flesje wijn en escargots. Daarna zoek je een plaatsje op één van de vele rijen banken waar iedereen gezellig bij elkaar zit.Helemaal gebruikelijk in Marseille is ook het verbroederen met wie er naast je zit. En dus krijg je even later van de vriendelijke mensen naast je ook nog eens een stukje zelfgemaakt citroencake.

U zegt?

Leave a reply.