Prezi

Ik liep al lang met het voornemen rond om eens een Prezi te maken. Zelf zou ik Prezi omschrijven als een tool die mindmapping combineert met presentatietechnieken.

Met de gratis versie kan je alleen presentaties online aanmaken die publiek gepubliceerd worden, bij betalende accounts kan je ook offline werken en het resultaat privé houden. Voor educatieve doeleinden krijg je een gratis account die qua opties het midden houdt tussen de gratis en de betalende versie.

Op zich is een Prezi maken niet zo moeilijk, maar ik ben er toch een paar uren zoet met geweest. En dan nog is het resultaat redelijk basic. Ik verwacht trouwens dat diegenen die juweeltjes met PowerPoint of Impress maken, ook diegenen zullen zijn die fantastische Prezis maken. Zelf behoor ik niet tot die klasse vrees ik.

Qua toepassingsgebied zou ik nooit de traditionele presentatie vervangen door een Prezi. Vooral de bewegingen en het zoomen bij Prezi, lijken mij niet bevordelijk wanneer je een lange uitleg wil ondersteunen.

Voor de ICT-praktijk heb ik een Prezi gemaakt over mijn Persoonlijke leeromgeving. Afgelopen academiejaar heb ik over dat onderwerp zelf creditgewijs al 2 keer een mindmap moeten maken. En als ik dat statische plaatje vergelijk met de mogelijkheden van een Prezi, dan weet ik in elk geval voor de toekomst wat het gaat worden als ik moet kiezen tussen een mindmap of een Prezi.

Eerlijkheidshalve moet ik er wel aan toevoegen dat in de Prezi hieronder weer een deel van mijn presentatiepad (volgorde van de bewegingen) is gaan lopen. Gelukkig kan je dat met de offline presentatieversie helemaal opvangen.

U zegt?

Leave a reply.