Het zal geen iPhone worden

Het was ergens begin augustus toen ik in de Mobistar winkel in Gent-centrum binnen stapte met de vraag: “voor mij een iPhone aub”. De wachttijd bedroeg op dat moment 6 weken. Toen ik in oktober de winkel terug contacteerde bleken er nog 18 wachtenden voor mij te staan. Afgelopen week kwam dan het verlossende telefoontje. Mijn iPhone was binnen. Uiteindelijk hebben ze mij dus 3 maanden laten wachten.

In de afgelopen 3 maanden ben ik natuurlijk de telefoonmarkt blijven volgen. Veel iPhone-gebruikers vertelden bijvoorbeeld over de negatieve kanten van de iPhone: de slechte batterij, het gebrek aan een toetsenbord, wegvallen tijdens gesprekken enz. Ondertussen heeft ook de concurrentie niet stil gezeten en zien we stilaan de eerste toestellen op de markt arriveren waarop de nieuwe versie van het het opensource platform Android staat. Zo verscheen een paar weken geleden de Droid van Motorola (in Europa gelanceerd als de Motorola Milestone) op het toneel. Een waardige concurrent, zoveel is zeker.

Dus na 3 maanden maak ik mij volgende bedenking. Kan een fabrikant (Apple) en een winkel (Mobistar) het zich veroorloven om een klant 3 maanden te laten wachten op een product? Wil de consument het dan nog zo graag hebben? In mijn geval is het antwoord simpel. Ik hoef de iPhone niet meer en kijk nu vol verwachting uit naar een aankoop bij de concurrentie.

Bye bye Apple. Bye bye Mobistar.

U zegt?
 1. Goya says:

  Heb je een specifieke reden om voor Motorola te kiezen en niet bv de HTC HEro?

 2. Volgens mij ligt dat eerder aan mobistar, dan aan Apple. Ik ben blij met mijn iphone. Wel een beetje jaloers op degenen die de 3GS hebben. De vele applicaties en het gebruikersgemak zijn top. De accu is inderdaad een nadeel. Als je ‘m intensief gebruikt (veel internet met wifi etc), dan moet je ‘m elke dag opladen.

 3. Matthias says:

  Ik denk dat een snelle levering gewoon van goede service getuigt. Moesten andere fabrikanten of distributeurs hetzelfde lappen, ik zou hun toestellen evenmin willen kopen.

  Overigens wordt het ding bovendien ook nog eens te duur verkocht. Een HTC Hero kan quasi hetzelfde als de iPhone maar kost wel een pak minder.

  Ondanks het – al dan niet gepercipieerde – nut van de vele iPhone toepassingen, is het vooral een statussymbool. Gezien de concurrentie lijkt het me anders steeds moeilijker om argumenten te vinden waarom je dan toch voor een iPhone zou willen gaan.

 4. Smetty says:

  @Goya: neen, behalve dan dat de Motorola met Android versie 2 komt.
  @Wilfred: één ker per dag opladen is eigenlijk wel redelijk lijkt mij. Dus in die zin heb ik geen punt.
  @Matthias: helemaal mee eens.

 5. David says:

  Dus u hebt 3 maanden gewacht op een mobieltje om last minute te beslissen deze toch niet te kopen? Van geënsceneerde trivia-dramatiek gesproken. Ik heb geen apple aandelen en ben geen apple fanatiekeling (zeker niet nadat de scharnieren van mijn dure macbook air anderhalf jaar na aankoop letterlijk stukken uiteen vallen). Maar niettemin bedank ik vriendelijk voor de HTC bakstenen (al zijn die ‘net iets’ goedkoper). Met de Iphone 3G surf ik supersnel, het touchscreen toetsenbord is voortreffelijk, en met mijn kleine Bose box speel ik vanaf mijn Iphone muziek af met een kwaliteit waar 2 enorme Philips boxen alleen maar nederig voor kunnen buigen.

 6. Smetty says:

  @David: op een soapbox zou het u niet mogen verbazen dat de schrijfster niet vies is van enige “trivia-dramatiek”. Ik vind het zo een fijne uitdrukking dat ik overweeg het te gebruiken als subtitel voor mijn blog. Bij deze alvast bedankt voor de inspiratie.

  Waar ik niet mee akkoord ga, is het “geënsceneerde” element. Ik heb een iPhone besteld (aangezien direct kopen mij verhinderd werd door Apple en Mobistar) in de overtuiging dat ik hem zou kopen. Meer nog, ik heb er echt 2 maanden naar uitgekeken. Dat ik nu beslis hem niet te kopen is niet in scene gezet, maar gewoon het gevolg van de evolutie in de telefoniemarkt en mijn eigen perceptie tov het product.

 7. Inferis says:

  Tiens, ik had nochtans begrepen op twitter dat het tegenwoordig mogelijk is om een mobistar of apple store binnen te stappen en met een nieuwe iPhone buiten te komen.

  Al kan ik dat natuurlijk verkeerd begrepen hebben, het blijft ook maar twitter. 😉

  Ik heb de mijne half juli besteld en ik had ‘m geen maand later. Ook dat vond ik lang, maar ik wist toen dat ik “lang” moest wachten. Ik vind het dus gek dat jij 3 maand hebt moeten wachten voor een telefoon die je een paar weken na de mijne hebt besteld…

 8. Stijn says:

  Jouw relaas doet me met een glimlach terugdenken over die verhalen van Trabanten in het voormalige Oostblok. 🙂

 9. Goya says:

  Net eens opgezocht, blijkbaar voorziet HTC de upgrade naar Android 2.0: http://www.pcpro.co.uk/news/352891/htc-hero-to-get-android-2-boost

Leave a reply.