Truly local en beetje déjà-vu

Er zat een mailtje in de mailbox. Twee weken geleden. Van ene Christophe. Een uitnodiging om wijn te proeven. Bij Magnus in Deurne. En ook iets over feedback geven over een website. Maar ik had vooral die ‘interactieve wijnreis rond de wereld’ onthouden. Dus ik gisteren naar Deurne. Vriendje Corto was ook mee, want wijn proeven doe ik graag in fijn gezelschap.

Eerst de website presentatie. Truvo.com. Truly local. Truly yours.

Truvo

Ik dacht “Truvo, heb ik daar niet net iets over geblogd”. Juist. En het was niet bepaald positief. Maar dit was een andere afdeling van Truvo (gelukkig maar). De virtuele. Niet die van de papierberg die ge niet wilt voor de deur. En die gasten zijn aan een communitysite bezig. Het project deed mij wat denken aan Scoot (remember? magische jaar 2000, deze lijkt er nog wat op). En aan de buzz uit die jaren die ik zelf bij Yucom heb mogen meemaken. Het waren de tijden zonder businessplan. En dat blijkt Truvo.com ook nog niet te hebben. Maar ze hebben wel de database van de Gouden Gids. En anno 2009 schrijven (of is het praten) de mensen op het web. Massaal. Op Facebook. En op Netlog. En weldra misschien ook op Truvo.com. Over een jaar zullen we al meer weten of ze er in geslaagd zijn om genoeg kritische massa te behalen.

En dan de wijnproeverij. Een interessante selectie. Met goeie en uitgebreide uitleg erbij van de verkopers. We gaan er zeker 2 wijnen van in ons aankooplijstje steken (Italia Soave Classico DOC Azienda Agricole Suavia 2008 en Argentina Mendoza ‘Malbec’ Altos Las Hormigas 2008).

Het was een fijne avond. Eens een ander concept dan de gebruikelijke blogevents (er waren maar 2 usual suspects ). Het was een offline community bijéénkomst zoals ze er bij Truvo.com meer plannen te doen in de toekomst. Maar ook dat deed mij weer aan het jaar 2000 denken. Ik duim alvast voor een betere afloop.

U zegt?
  1. Rudi says:

    Hey Cindy, fijn dat je er bij was op de wijnreis en bedankt voor het duimen 😉
    Tot nog’s bij Truvo.
    Rudi

Leave a reply.