Na eliminatie: het zal een iPhone worden

Mijn vorige telefoon gaf een paar maanden geleden onverwacht de geest en ik had mij toen voorgenomen om tegen het einde van de vakantie een beslissing te nemen over een nieuwe aankoop.

De buzz die er toen was over Palm Pré is helemaal verdwenen,  de HTC met Android als OS heeft mij ondertussen nog niet kunnen overtuigen, een BlackBerry is mijn ding niet en zowel Nokia als Sony Ericksson zijn echt helemaal out. Na eliminatie blijft er dus 1 mogelijkheid over: een iPhone. Mijn bezwaren tegen de iPhone zijn nochtans niet gewijzigd: het toestel is te duur, ik twijfel aan de duurzaamheid (2 jaar?), hij is weinig robuust en heeft blijkbaar een legendarisch korte batterijtijd. Daarnaast ben ik principieel tegen het exclusief verkoopsnetwerk en het daaruit volgende ‘je mag al blij zijn dat je de telefoon mag kopen’-gedrag.

Zoals hierboven aangegeven vind ik de iPhone voor mijn profiel als gebruiker (op dit moment) te duur (ik ben weinig ‘onderweg’ en altijd in de buurt van een computer met internetaansluiting). Daarom heb ik besloten voor de versie van 16 GB te gaan (en geen 32 GB). Die wordt enkel en alleen verkocht bij de Mobistarwinkels aan €575. Qua data-abonnement was ik aan het twijfelen tussen bij Proximus blijven en mijn data-abo upgraden van 50Mb naar 200 Mb (van €15 naar €19,99) ofwel een My30 formule met 200 MB bij Mobistar aan €30 nemen (in tegenstelling tot het Proximus abo zit daar ook al een redelijke belwaarde inbegrepen, maar bij Proximus kost een extra Mb ‘maar’ €0,03 tegenover €0,1 bij Mobistar).

Bij Mobistar moet je echter direct voor 24 maanden tekenen en dat staat mij alles behalve aan (over 12 maanden verwacht ik wel betere prijzen of een aangepast datavolume, maar ik sluit ook niet uit dat ik een ander gebruiksprofiel kan hebben). Toen gisteren ook nog eens 2 Mobistargebruiksters aangaven absoluut niet tevreden te zijn over het netwerk, was de keuze gemaakt. En aangezien ik ooit weggelopen ben bij BASE omwille van hun slechte ontvangst, is dat ook al geen optie (en daardoor is ook Mobile Vikings helaas geen optie). Na eliminatie ziet het er dan naar uit dat ik bij Proximus ga blijven.

De wachttijd voor een iPhone bij de Mobistar winkel in Gent-Centrum bedraagt 1 maand. Het zal dus ergens voor september zijn. Het enige waarover ik nog even heb zitten twijfelen, is of er snel iets zou gaan gebeuren met onze mobiele telefoniemarkt naar aanleiding van de koppelverkoop die van Europa toegelaten moet worden. Maar laten we realistisch blijven, dit is apenland België waar je geen innovatief gedrag moet verwachten en consumentvriendelijke prijzen alleen maar ingevoerd worden na verplichting door één of andere politieke instantie. Zelfs met koppelverkoop mag alleen Mobistar de iPhone verkopen en ik verwacht niet dat ze Belgacom de duvel gaan aandoen door hun abo-prijzen te laten zakken. Nog langer wachten lijkt mij dan ook niet nodig.

Voor de duidelijkheid: ik twijfel er niet aan dat ik de iPhone fantastisch speelgoed ga vinden, en als Mac gebruiker weet ik dat de telefoon perfect gaat samenwerken met alle andere Mac-devices hier in huis. Maar toch had ik liever een keuze gemaakt waar ik meer achter zou staan.

Voor de zekerheid: iemand nog tips over het aantal GB of het data-abo?

U zegt?
  1. Els says:

    Ik zou het aan Michel vragen, die is intussen al een hele tijd vertrouwd met I-phone. Hij heeft er onlangs iets over geschreven, maar ik herinner me enkel dat hij zegt dat mocht het klavier volwaardig zijn, hij eigenlijk geen computer meer zou nodig hebben. Veelbelovend, dus.

  2. b. says:

    Apple iPhone Europese smartphone van het jaar – dus geen slechte keuze;-)
    http://tweakers.net/nieuws/61879/apple-iphone-nu-wel-europese-smartphone-van-het-jaar.html

Trackbacks for this post

  1. Smetty’s Soapbox » Blog Archive » Internet gezocht
  2. Smetty’s Soapbox » Blog Archive » Het zal geen iPhone worden

Leave a reply.