Rommelen

Wat doet een mens aan het begin van zijn verlof? Beginnen rommelen, je zou dat ook ‘grote kuis’ kunnen noemen.

Een rommeldag begint met een loodgieter die tegen de middag gaat komen, maar u uit bed belt, want dat paste beter in zijn ronde. En die dan de warmwater kraan open doet, en de gas doet branden, iets waar wij al 3 dagen niet in geslaagd zijn. Aangezien de boiler nog onder garantie was, kregen we toch een nieuw wisselstuk. ‘Want anders sta ik hier gegarandeerd volgende week weer’ zei hij. Ik beschouw het toch als een schuldbekentenis.

De auto werd richting keuring gereden en kreeg een groene kaart. Het haar werd door de kapster onder handen genomen. Mailboxen worden leeggemaakt, to-do-lijstjes die al maanden rondslingeren worden eindelijk eens afgewerkt. Rommelen doe ik online én offline. En het is eigenlijk wel geestig om daar allemaal eens tijd voor te hebben. Of te nemen, het is een beetje hoe je het bekijkt.

Nu gaat nog het appartement een grote kuisbeurt krijgen. En als dat gedaan is, dan gaat de congé echt beginnen. Want hoe dwaas het ook klinkt, ik kan gewoon niet van de ene op de andere dag niets doen. En daarom begint de vakantie met rommelen.

U zegt?

Leave a reply.