Examen gezocht

Deze voormiddag had ik 25 studenten die een examen kwamen afleggen, deze namiddag 31. We zitten dan in het grootste computerlokaal omdat de andere lokalen die capaciteit niet aankunnen. Ik vond 25 studenten examineren redelijk relax, maar vreemd genoeg vond ik 6 koppen erbij behoorlijk stresserend. De uitdaging is en blijft toch steeds om een examen in een computerlokaal sereen en vlot te laten verlopen. Afleidingen en dingen die fout kunnen lopen genoeg, weet u wel.

Nadat de laatste studente buiten was, telde ik voor de zekerheid alle stukken die ik nodig had nog eens na:

* 31 keer deel 1 (check)
* 31 keer deel 2 (check)
* 30 keer het digitale exemplaar (hartaanval)

Een beetje logisch denken later had ik de ontbrekende naam gevonden en nog iets later de computer gespot waarvan ik hoopte dat het ontbrekende exemplaar erop zou staan. En prijs. Oef.

Als ik een fout maak, dan moet de student daar natuurlijk niet voor opdraaien. Maar ik zou het zelf lullig vinden als zou blijken dat mijn examen verloren is gegaan en dat ik daarom zo een goeie score gekregen heb. Het is mijn ervaring dat onze studenten daar ook nog zo over denken. Gelukkig maar.

U zegt?

Leave a reply.