Online aankopen: The Book Depository LTD

Nog eens een postje voor mijn reeks ‘online aankopen‘. De zomervakantie is nabij en dan willen we graag een voorraad nieuwe boeken. Een verlanglijstje werd aangelegd de voorbije maanden, en vorige week waren we klaar om met het winkelwagentje langs de kassa te passeren. Op het lijstje stonden vooral Engelstalige boeken en die bestel ik uit gewoonte bij Amazon. De bestelling werd geplaatst op 12 mei: ik verwacht 5 boeken die gratis geleverd worden (Amazon.fr verzendt gratis naar België bij aankopen vanaf €20, voorwaarden mei 2009). We zijn ondertussen een week later en in de backoffice van Amazon staat mijn bestelling gepland voor verzending over 2 weken. Niet bepaald mijn idee van een snelle levering.

Omdat er nog een boek op het lijstje stond dat bij Amazon niet in stock was, ben ik wat gaan zoeken naar alternatieven. En zo kwam ik bij ‘The Book Depository LTD‘ terecht. In tegenstelling tot Amazon, verkopen ze alleen boeken, maar er zijn wel een paar serieuze pro’s: altijd gratis levering, scherpe prijzen en meer betalingsmogelijkheden (oa. PayPal). Ik heb ondertussen mijn lijstje bij Amazon eens door The Book Depository molen gedraaid en echt alle boeken waren ongeveer 10% goedkoper. Het boek dat ik daar besteld heb, zat ook effectief 5 dagen later al in de bus.

Er is nog een reden waarom The Book Depository mij bevalt. De website is mijns inziens een usability-pareltje: overzichtelijk met een eenvoudige en logische navigatie. Vergelijkt u zelf maar eens de pagina bij Amazon en The Book Depository waar ik de laatste David Allen opgeslagen heb voor een toekomstige aankoop (klik op de foto om te vergroten).

Amazon.fr:

Amazon.fr res

The Book Depository:

The book depository res

Mijn conclusie dan. Amazon is niet afgeschreven, zeker niet, maar vanaf nu ga ik gewoon eerst bij The Book Depository kijken.

U zegt?

Leave a reply.