‘t Stoveke(n)s

We zouden ergens gaan eten in één of ander hip kot in Gent. Ik probeer te reserveren om 20u, maar krijg aan de telefoon te horen dat het om 19u15 is of om 21u15. “In het weekend werken wij in schiften” zegt de meneer. Zucht. Daar ga ik nu bij voorkeur niet eten zie. Alleen de Amadeus kan zich dat permitteren vind ik.

“Wat denk je van ‘t stoveke” zegt de vriend. En om mij helemaal over de streep te trekken: “maandmenu aan €75 en pas 1-ster Michelin gekregen”. Een reservatie wordt gemaakt.

Wat gegoogle verder merk ik dat er 3 ‘t Stoveke(n)s (1, 2, 3) zijn. En ik heb de verkeerde gereserveerd. Oeps. Gelukkig tijdig opgemerkt, want er zit toch een 50 km tussen beide. We zouden daar lang kunnen wachten op elkaar.

‘t Stoveke. Dat is gelijk zaal Familia, parochiecentrum De Kring of café ‘t kerkske. Of restaurant Roma, Rimini, Firenze of Kreta. Als horeca-uitbater zou ik toch voor een originele naam gaan. Het zou zeker geen café “De Smet” of “Chez Smetty” zijn.

U zegt?

Leave a reply.