Eee PC 904HD

Sinds Kerstmis hebben we een nieuwe computer in huis. Een Asus Eee PC 904HD. Ook bekend onder de soortnaam Netbook, hoewel die term naar het schijnt niet meer gebruikt mag worden wegens gedeponeerd merk van fabrikant Psion (via Pierre).

Eee PC

De belangrijkste specs zijn: de afmetingen 266mm(W) x 191mm(D) x 28.5mm(H, vooraan) ~ 38mm(H, achteraan), 1 GB geheugen, een 8,9″ scherm, de Intel Celeron processor, hij weegt 1,4 kg en heeft een 160 GB harde schijf en 5 uur batterijtijd. We hebben een wit exemplaar gekocht, er draait Windows XP op en we hebben er €349 voor betaald in de Mediamarkt.

Waarom nu die aankoop? Voor mij is het handig dat ik naast mijn 2 Apple computers nog een Windows computer heb. Ook al ben ik helemaal overgeschakeld naar Mac, toch gebeurt het nog regelmatig dat ik voor mijn schoolwerk iets met een Windows computer moet uitzoeken. En dan is het handig als je er één in de buurt hebt.

Daarnaast gaan we de Eee PC hier thuis ook delen. Hij zal meegaan naar conferenties, naar school, naar vergaderingen, op de trein en op reis.

De Eee PC zal ook een héél klein beetje als proefkonijn dienen. Ik heb hier nog een DVB-T stick liggen waardoor mijn vorige computer gecrasht is. Die stick werkt helaas alleen op Windows, waardoor mijn Appletjes niet als proefkonijn kunnen dienen.

Ik heb nochtans beloofd dat ik de Eee PC niet ga laten crashen. Maar u weet hoe dat gaat met die computers van tegenwoordig…

U zegt?
  1. ine says:

    afhankelijk van welke stick je hebt kan je er wellicht wel een driver voor vinden voor mac…
    eyetv tuners bijv zijn ook maar pc tuners met een ander merk en driver erop…

  2. Smetty says:

    @Ine Dat zou een leuke stap 2 zijn. Goed idee om dat eens uit te zoeken.
    Maar eerst eens testen met de Eee PC.

  3. Ik heb nog maar zelden zoveel plezier gehad van een stuk speelgoed, dan van mijn eeepctje (het is nochtans van de vorige versie met het kleine schermpje). Of het nuttig is om mee te *werken*, dat is een andere zaak 🙂

  4. p. says:

    Smetty doe niet teveel moeite. Je Freecom DVD stick had ik ook, 2 jaar terug geprobeerd dat aan de praat te krijgen met die eyetv software. Was toen alvast niet mogelijk (freecom stick was niet ondersteund).

  5. Smetty says:

    @sponzen ridder: snap ik. En toch ga ik er proberen de komende weken enkele examens op te verbeteren voor software die anders is op Mac. Beniewd of het lekker werkt…

    @p: herinner ik mij nog. Ik ga het proberen omdat hij hier toch ligt. Laat het je zeker weten.
    2 jaar geleden was die nieuwe zendmast er nog hé. Dus wie weet…

  6. p. says:

    Smetty, ik had het over de Freecom en Mac install welk niet werkte. De ontvangst is een volgende stap. In Deinze heb ik trouwens in huis nog niks van ontvangst.

Leave a reply.