Bollekes kleuren

Het examen zit erop. Blij dat het achter de rug is.

Hoe was het? Moeilijk te zeggen. Het zijn geen eenvoudige examens en relatief hoge scores zoals ik die zelf geef aan mijn studenten hé. Laat ik het erbij houden dat ik hoop dat het examen en de permanente evaluatie samen goed genoeg zijn, zodat ik de studiepunten kan inbrengen in mijn doctoral schools. Het vak is goed voor 6 punten en ik moet er 60 behalen op het einde van het doctoraatstraject. Voor de duidelijkheid: die doctoral schools maken geen deel uit van het doctoraatsonderzoek op zich (en het uiteindelijke ‘proefschrift’), maar is een soort opleiding die voltooid moet worden alvorens je de titel krijgt.

Inhoudelijk was de leerstof zeker de moeite. Veel geleerd, absoluut. Maar het studeren heeft ook veel tijd gekost. En tijd die naar opleiding gaat, zit niet in onderzoek. In semester 2 wil ik graag die rollen omdraaien.

Om te eindigen nog dit. Bij het afgeven van het examen bleek mijn examenblad niet te voldoen aan de vereisten. Er moesten 40 bollekes gekleurd worden en die van mij waren niet ‘vol’ genoeg. Ik heb zeker nog 5 minuten zitten bijkleuren. Weer een vergeten vaardigheid die terug is.

U zegt?
  1. Edwin says:

    Dat was een examinator van de precieze stempel dan zeg 🙂

  2. Smetty says:

    Als de bollekes niet goed gekleurd zijn, dan kan de computer ze niet verbeteren. Dus inderdaad, de computer is van de precieze stempel 🙂

Trackbacks for this post

  1. Smetty’s Soapbox » Blog Archive » Vieze maand

Leave a reply.