Blokverlof

Maandag 5 januari om 8u30 heb ik examen. Op het programma staat onderwijskunde, gegeven door Martin Valcke, tevens de promotor van mijn Ph.D. Onderwijskunde is een blokvak, met veel terminologie en modellen, maar je moet ook de inhouden kunnen toepassen op de cases die op het examen voorgeschoteld worden. Een gemiddeld examen telt trouwens 30 bladzijden.

De komende kerst’vakantie‘ plan ik dan ook 7 volle blokdagen, 2 feestdagen en de rest zijn halve herhalingsdagen. Het vak volg ik in het kader van de doctoral schools.

Echt leuk leuk is het niet om te moeten studeren tijdens de kerstvakantie. Vooral omwille van al die dingen die je ‘niet’ kan doen. Maar anderzijds, ik heb ervoor gekozen om te docteren en door hoort het verwerven van nieuwe kennis bij. Je hoort mij dus niet klagen. Ik doe hoogstens een beetje zielig af en toe. 😉

U zegt?
 1. wio says:

  Veel succes!

 2. Sterkte en succes! Las e.e.a bij Wilfred Rubens, wat een prachtige wiki waar ook veel mensen die geen onderwijskunde studeren maar wel op het onderwijskundige vlak bewegen heel veel aan hebben. Veel beter dan de droge boeken en wat stille Blackboard omgeving waar ik onderwijskunde op de OU deed. Ga deze zeker aanbevelen, maar ja ik hoef ook niet te studeren.

 3. Smetty says:

  Thx Wio & Karin.

  @Karin: ik zet effe de url van Wilfred erbij, want mijn blog en zijn blog lijken niet te trackbacken.
  http://wilfredrubens.typepad.com/wilfred_rubens_weblog/2008/12/wiki-onderwijskunde.html

 4. vanessa says:

  zullen we samen af en toe zielig doen? 😉

 5. janien says:

  Gelukkig Nieuwjaar!! En … 30 pagina’s of meer ‘neergepend’? Met het vuur van de overgave en de glans van het intellect, dat zou ik denken. En tevreden terug (naar huis)? Dat hoop ik vast … Ik vroeg me plots af: gebeurt het nog altijd met pen op papier? Zoals ik mijn Groot Dictee onlangs meeschreef. Op ouderwetse wijze. Niet zoals Wouter Rogiest die het met de laptop op schoot ‘schreef’.

 6. janien says:

  Jeetje!! Zie ik nu pas dat ik jaren achter ben. Word ik oud, zeg. Maar even gemeend wil ik met je meeleven.

 7. Smetty says:

  Toch bedankt Janien. 🙂

  PS: ik was geslaagd

Trackbacks for this post

 1. Smetty’s Soapbox » Blog Archive » Blokverlof II
 2. Het gebruik van wiki’s bij groepswerk. Cindy De Smet freshly slideshowing. « The Sausage Machine

Leave a reply.