GTD: the last lecture

Ik had ‘the last lecture‘ van Randy Pausch al een tijdje geleden gezien, maar ik kwam het net weer tegen bij Bruno. Randy, een professor in de computerwetenschappen, werd gevraagd om een zogenaamde ‘last lecture’ te geven. Tijdens zo een uitéénzetting wordt er van een academicus verwacht om zich in te beelden dat hij/zij nog één laatste keer mag doceren. Voor Randy kreeg de ‘last lecture’ helaas een andere invulling. Hij gaf de presentatie in juni 2007, wetende dat hij terminaal ziek was. Randy overleed aan pancreas kanker in juli 2008.

De presentatie heeft als titel “Really achieving your childhood dreams”. Pure ‘lifehacking’. Een tijdloos document.

Presentatie  (10 min). De volledige opname.

U zegt?
  1. Dries says:

    Ik was er ook serieus van onder de indruk toen ik de video voor het eerst zag naar aanleiding van zijn overlijden.
    Je bericht deed me eraan denken dat ik die klassieker ook wou meegeven aan mijn lezers. (Ben recent een blog gestart.)

  2. tantieris says:

    Mooi. Het raakte mij wel. Maar ja, met de woorden van Hannelore Bedert: Ik ben een janker.

Leave a reply.