OpenOffice.org op Mac

Toen ik mijn MacBook Pro kocht, had ik een eenvoudig Office plaatje voor ogen. Op school werken we met OpenOffice.org, op den unief heb ik Microsoft Office 2007. Voor de Mac thuis zou OpenOffice.org voldoende zijn. Dacht ik.

OpenOffice.org installeren was geen probleem, maar het werkte nooit vlot. De laatste weken draaide het programma alleen nog maar in de soep. Ik heb dan vanalles geprobeerd, eens de Engelse versie, dan weer de Nederlandse versie. Niks, noppes.

Ik was bijna van plan om Microsoft Office 2007 via een paar omwegen op mijn Mac te installeren, maar dat mocht van Veedeo niet. Op school hebben ze mij toen geholpen met een versie van Microsoft Office 2004 voor Mac, dat we als personeel (legaal natuurlijk) mogen gebruiken.

Sinds gisteren heb ik OpenOffice.org 3.0, en dat lijkt (voorlopig) weer te werken. Wat ik nog niet getest heb, is Apple iWork. Niet omdat ik het niet wil proberen, maar wel omdat ik zoveel mogelijk met OpenOffice.org tracht te werken. We hebben er voor gekozen om les te geven met dat programma, en dan vind ik het ook beangrijk dat ik daar zelf ook consequent met werk.

Maar om eerlijk te zijn, ik ben OpenOffice.org een beetje beu aan het worden. Hopelijk brengt versie 3.0 meer stabiliteit en minder fouten. Ze krijgen het voordeel van de twijfel, maar mijn engagement houdt uiteindelijk ook een keertje op vrees ik.

U zegt?
 1. moqub says:

  HI,

  Voor mijn maclaptop heb ik iWorks gekocht en geïnstalleerd. Ik vind het helemaal geweldig. Ik snap dat je graag OpenOffice dingen wilt gebruiken, maar als het niet werkt…..

  Moqub

 2. ine says:

  iwork heeft een trial account. de moeite waard om es te proberen.
  voor mezelf heb ik ook office 08 voor mac en moet zeggen: mijn prijsoffertes zijn gemaakt in pages en bewaard als pdf, bestanden openen van anderen gebeurt op word, schrijven gebeurt ook vaak in word voor het gemak (hoewel velen dat blijkbaar tegenwoordig niet kunnen openen met .docx extensie, dus altijd al een oudere versie moet worden aangemaakt)
  excel daarentegen: numbers draagt mijn voorkeur weg. mooier en eenvoudiger.
  open office heb ik in een ver verleden uitvoerig getest en niet goed genoeg bevonden.
  iwork kost 80 euro wat peanuts is.
  office heb je ook aan een mooie prijs tegenwoordig.

 3. elke says:

  iWorks.
  Ik heb MSOffice nog geen dag gemist op mijn jongste mac.
  Alleen naar mensen die gemakkelijk schrikken stuur ik nog MSO2004 .docjes,
  vanaf mijn oude schootwarmer.
  Je zou het ook nog eens met NeoOffice kunnen proberen,
  daar juichen sommige maccers WEL over,
  terwijl ik nog niemand heb horen applaudisseren over OpenOffice.

 4. Anne says:

  Wij gebruiken NeoOffice op de mac (http://www.neooffice.org/)
  Werkt perfect en is gratis uiteraard.

 5. Mmmm. En Office 2007 dat zó goed is… 🙂

 6. Smetty says:

  @all: boodschap begrepen, één dezer zal iWorks tot mij neder dalen 🙂

 7. Tineke says:

  Hey Smetty, op Mac gebruik je toch gewoon NeoOffice! Het is gebaseerd op OpenOffice.org en speciaal voor de Mac. Ik weet niet wat jij allemaal wil doen met je office-programma’s, maar bij mij werkt het perfect en prima, alleen word ik iets te vaak gevraagd om updates te installeren…
  Zoals Anne zei: http://www.neooffice.org/

 8. Fred Zelders says:

  Geen gedoe: iWorks! 🙂

Leave a reply.