Operatie recovery mislukt

Het heeft niet mogen zijn. Ik heb mijn harde schijf niet kunnen recupereren. Niet met de SpinRite software die ik gekocht had, ook niet via verschillende instructies op een andere en werkende portable waaraan ik hem (via een adapter) heb gehangen.

Aangezien ik van plan ben om een nieuwe portable te kopen tegen september, ga ik aan dit exemplaar niet te veel kosten meer doen. Daarom heb ik de harde schijf uit een nog ouder exemplaar (die ik nog liggen had) in deze portable gestopt i.p.v een nieuwe te kopen. Mijn data ga ik op een externe harde schijf laten staan (deze harddisk is trouwens te klein voor alles), maar ik heb ondertussen natuurlijk wel een back-up van mijn back-upgegevens genomen (brrr).

Qua software ga ik het op deze computer voorlopig bij het minimum houden: Vista, Office 2007 en OpenOffice, FireFox, iTunes, MyPhoneExplorer (voor de GSM), avast! (ant-virus), Google Talk en Live Messenger. Examens in Office 2003 zal ik op school wel verbeteren, mijn mail (anders via Thunderbird) ga ik voorlopig online beheren.

Volgende week moet ik nog een 1000 taken verbeteren, de 2 weken daarop ga ik nog examens afnemen en verbeteren van een 250 studenten. Met de portable zoals hij nu is zou dat moeten lukken. Nadien zullen we eens uitkijken voor een nieuw exemplaar en dan wordt deze portable mijn backup.

Bij het nieuwe systeem wil ik zeker een NAS erbij kopen. Ik had dan wel een recente backup deze keer, in de toekomst wil ik een dagelijkse backup en misschien moet ik ook een mirror voor mijn programma’s voorzien. Om de zoveel maanden heb ik een hardware probleem en ik ben het beu om elke keer opnieuw zoveel tijd te verliezen.

Blijf ik met de vraag zitten of ik nu volledig Apple ga, of gelijk Yves voor een tablet kies. Ik geef mezelf 2 weken bedenktijd.

U zegt?
 1. veedeo says:

  Mijn oprecht medeleven !! Hopelijk deze keer de laatste keer.
  “wat is een virus?? ” vroeg ze onwetend, terwijl ze op haar iBook op ‘submit Comment’ drukte. 😉

 2. Smetty says:

  @veedeo: hehe, een beetje Apple vibes had ik inderdaad van jou verwacht.

  Het was nochtans geen virus ze, maar gewoon puur de harddisk. In deze portable is al vervangen: harddisk (dit is nr 3), het geheugen, de batterij (ook nr 3) en de power adapter. Nu is hij eigenlijk weer gelijk nieuw.

 3. doet me eraan herrineren dat ik mijn harde schijf wou clonen bij aankoop…

  ik ben voor applicaties local en data online…

  spijrig genoeg is dat ook hier nog niet genoeg het geval…

 4. Matthieu says:

  Een harde schijf die crasht kan altijd gebeuren, zowel Mac als Windows. We weten het allemaal, maar wie neemt altijd backups? Dit voorval toont aan dat de vraag niet is of de harde schijf zal crashen, maar wanneer.

  Sinds Time Machine neem ik nu heel vaak backups, voordien veel te weinig. Time Machine vind ik dan ook een van dé grootste troeven van Leopard. Nog nooit was backuppen zo makkelijk: harde schijf aan sluiten en … dat is alles! Alleen daarvoor zou ik al een Mac kopen 😉

 5. veedeo says:

  @ smetty : op nr 4ierierierier (i’m in a disco-tune mood) 🙂

 6. veedeo says:

  @matthieu: time machine rocks !!

 7. katcat says:

  Hier iemand die al maanden twijfelt tussen een MacBook(Pro) en een Windows-ding…
  99% kans dat het het eerste wordt maar ik vind de som die je ervoor op tafel moet leggen decadent. Dat houdt me tot nu toe tegen.
  Anderzijds zijn er misschien vrouwen die zulke bedragen op jaarbasis aan kleren, schoeisel en dergelijke besteden en dat doe ik dan weer niet. Dus…

 8. Smetty says:

  @katcat
  Dus… we beloven elkaar dat we in 2008 geen geld uitgeven aan lipstick en schoenen met extra hoge hielen,
  en we kopen ons beiden een MacBook 🙂

 9. katcat says:

  99% kans dat ik nog deze maand eentje koop. Eerst eens zien of er iets nieuws uitkomt na het Apple-congres in San Francisco volgende week.
  En jij?
  Ik denk aan een MacBookPro 17″ want ik zou er al mijn werk op doen. Thuis en op school. Zo’n 10 uren per dag zit ik op mijn computer. (Soms meer, oeps = eigenlijk wel veel…)
  Adobe CS3 en Office 2008 moeten er op en heeeeel veel internet-dinges. Ik wil ook wat gaan spelen met Ubuntu. :p

  Welke MacBook zou jij kopen? En: werk je daarnaast thuis nog met een pc?

  ‘t Was dat mijn desktop plots stuk was en ik dus iets nieuws MOET kopen. (Gelukkig had ik net een volledige back-up gedaan.)

 10. katcat says:

  @Matthieu: 😉 Zo blijf jij hier op de hoogte of ik nu al gekozen heb.

 11. Smetty says:

  @katcat: een aparte desktop met scherm wil ik niet meer (onhandig, geen plaats voor, portable aspect is gewoon een must).
  Bij voorkeur wil ik ook maar met 1 portable werken voor thuis en voor het werk.
  Ik heb nog geen keuze gemaakt en zal dit waarschijnlijk niet doen voor al mijn werk verbeterd is.
  Te veel afleiding anders 🙂

 12. TDW says:

  @ katcat:
  De WWDC heeft geen updates voor de MacBook Pro opgeleverd, enkel een iPhone 3G.
  Als je nog een maandje of 2 kunt wachten, zal je bij Switch & Apple Online Store wel Back2School-acties zien verschijnen.
  Twee jaar geleden heeft die actie mij 8% korting op mijn toestel, een gratis printer en een rugzak opgebracht.

  @ Smetty:
  ‘k Heb uw vereisten gelezen, en ‘k kan alvast een MacBook Pro (hetzij 15″, hetzij 17″) aanraden.
  Een krachtige machine waar eventueel ook Windows op kan gedraaid worden, met een ideale functie voor uw Backup-kwestie (Time Machine in Mac OS X Leopard).
  Waarschijnlijk heb ik u hiermee niks nieuws bijgeleerd, maar ‘t is in ieder geval een aanrader!

  Groetjes van een eerstejaars-Ledeganckstudent Informatica-die-eventjes-geen-zin-meer-had-om-psychologie-te-leren.
  En nu terug aan ‘t werk. 🙁

 13. Smetty says:

  @TDW: thx voor het advies en succes met de examens

 14. katcat says:

  @TDW: bedankt!

Trackbacks for this post

 1. Smetty’s Soapbox » Blog Archive » Mac Mac

Leave a reply.