Toch DVB-T ontvangst in Gent?

Meer dan 2 jaar geleden probeerde ik al eens via DVB-T digitale televisie te ontvangen. In de meer dan 70 comments op mijn toenmalige post werd mijn bevinding meermaals bevestigd: geen signaal in Gent.

Gisteren liet ene xenne het volgende na in de comments: “vorige week hebben ze een nieuwe dvb-t zender bijgeplaatst in Gent (op de Belgacomtoren)”.

Ik ga het nog eens napluizen, maar als de informatie klopt, dan ga ik net zoals Peter snel een ontvangertje kopen. Wordt hopelijk vervolgd…

Update: recente verwijzing naar Gent op digitaaltvkijken.be, maar de inhoud van het bericht is voor mij Chinees

U zegt?
 1. Sara says:

  Mijn broer heeft onlangs op een of andere beurs in Dortmund ook zo’n ontvangertje gekocht, en hij wist mij te zeggen dat hij in Gent (en op de E40) perfect ontvangst heeft daarmee.

  Lijkt me dus het proberen waard 🙂

 2. Peter says:

  Zeker laten weten Smetty, want zoals ik je toen als eerste liet weten, hier te Astene is het ook noppes.
  Sara, ‘t is vooral of het signaal inhuis nog sterk genoeg is.

 3. Gerard says:

  Ik kijk al meerdere jaren DVB T in de rand ZW agglomeratie óp !5km van Gent, open bebouwing met binnenhuis antenne perfect beeld voor één en Canvas en nog eens net te zwak signaal voor één en CANVAS;
  Helaas kan ik niets van nederland ontvangen of la wallonie.

  Iemand met dit laatste andere ervaringen ?

 4. Smetty says:

  @Peter: beloofd 🙂

 5. stefan says:

  Ik kijk nu toch al een hele poos via DVB-T vlak aan Duizend Vuren. Nu en dan zit er een glitch in, maar over het algemeen – voor zover wij veeleisend zijn wat tv betreft – de perfecte oplossing voor ons. Eén en Canvas komen mooi binnen. Enige nadeel – Canvas+ is niet te bekijken. Stubru punt uit, Konigin Elisabethwedstrijd, Expo 58 stuff, etc… . Misschien dat daar nog verandering in komt.
  Ik heb wel al gemerkt dat onze ontvangst invloed ondervindt van de tramlijn voor de deur en dat de binnenhuisantenne redelijk specifiek geplaatst dient te worden. Een zendmast in Gent zou goed nieuws zijn!

 6. hans says:

  pfff, heb geen goesting om die bazaar aan te schaffen

  ben één van de weinige resterende “analoge” antenne-kijkers, maar in november is het gedaan

  vind het niet netjes van de vrt dat we nu dvb-t apparatuur moeten aanschaffen om kosteloos te kijken (voor dat half uurtje of zo per week dat er iets interessant is op tv)

  dat ze maar snel de vrt online streamen, bijvoorbeeld via zattoo zoals vt4 en rtbf

 7. Smetty says:

  @hans: je hebt gelijk. Een publieke omroep zou gewoon zijn uitzendingen moeten streamen, net zoals het feit dat het archief publiek toegankelijk zou moeten zijn. Maar ja, dit is België en daar mag de publieke omroep zich als een private zender gedragen.

 8. Bram says:

  Iemand al meer nieuws over betere DVB ontvangst in Gent?

 9. Smetty says:

  @Bram: helaas niet. Zodra ik meer weet zal ik het zeker hier posten. Maar als iemand kan aanvullen? Graag!

 10. fredo says:

  Al enkele maanden (sinds mei 2008 geloof ik) staat er weldegelijk een DVB-T vrt zender in Gent, op de Belgacomtoren.
  Afstemmen op kanaal 22 en je antenne richten naar belgacomtoren.

  http://www.tvradio-nord.com/emetteurs/emetteurs_belge/galerie/vrt/gand.html

 11. spoor12 says:

  Kijk al sinds 2004 op kanaal 40 in zwijnaarde, toen nog met sporza als derde kanaal. Nu op kanaal 22 perfecte ontvangst via zender gent. Kanaal 22 via sint-pieters leeuw was niet steeds stabiel. kamerantenne 1e verdiep lukt, niet op gelijkvloers. hopelijk komen meer zenders beschikbaar. Zenderpark komt in handen van een derde partner (TDF nordring? cfr. de tijd)

 12. meyskens.freddy says:

  spoor12 ik ben ook van zwijnaarde zou ik eens bij u mogen komen kijken.tel: 485.58.80.90 dank bij voorbaat freddy

Leave a reply.