Commanderij

Afgelopen maandag was er de laatste wijnles. Aangezien ik de 2 omvangrijkste cursussen (Franse en niet-Franse wijnen) nu gevolgd heb bij de Vlaamse wijnacademie, gaapt er een beetje een zwart gat. Er is nog de Sommelier Conseil opleiding, maar daarvoor ben ik nog niet goed genoeg en een 3-jarige opleiding past ook niet direct in mijn agenda.

Op het proef-examen deze week vormde ik een team met la Veedeo. En met succes. Het lijkt mij leuk om dat verder te ontwikkelen en ook eens mee te doen aan echte proefwedstrijden.

Het advies van de wijnleraar was om ons aan te sluiten bij een commanderij. Ik kende de betekenis niet van dat woord, maar op de website van de Vlaamse Wijngilde staat: “De Vlaamse wijngilde bestaat uit gewestelijke afdelingen, die commanderijen worden genoemd.”

In Gent-centrum zijn er zelfs 2: Commanderij Gent en Wijncommanderij Osiris. Bij de ene moet je zelfs je kandidatuur stellen om lid te mogen worden, van de andere weet ik het niet zeker.

Ik ga alvast aan mijn motivatie-brief beginnen. Zou het dan een goed idee zijn om mijn blog erbij te vermelden denken jullie?

Trackbacks for this post

  1. Smetty’s Soapbox » Blog Archive » Kijken naar de oplossing (II): wijn

Leave a reply.