1001 supermarktwijnen

Is de Sint bij u geweest beste lezertjes?

Bij mij wel.
En had hij iets mee?

Dat is zeker dat.
Vaneigens .
ik ben braaf geweest, zodus.

En wat zat er in de zak van de Sint?
Ahwel, dit:

1001 supermarktwijnen

1001 supermarktwijnen van Simonne Wellekens.


Aangezien ik momenteel wijnen aan het (be)studeren ben, zou je dit een studieboek kunnen noemen. Voor het goede verloop van mijn leren zal ik dus wel wat praktisch materiaal moeten aanschaffen. Ik heb alvast de keuze uit 1001 praktijkcases.

Serieus dan. De schrijfster is docent wijnen en druivenrassen, wijnjournaliste bij De Standaard en Nationaal Secretaris bij de Vlaamse Wijngilde. Ik vind het wel ongelooflijk zo-niet-2007 dat zowel de schrijfster als de uitgeverij niets, maar dan ook niets deftig online staan hebben. De schrijfster zit op LinkedIn, weliswaar maar met 2 contacten. Wie weet heeft ze er straks 3 als ze op “accept” klikt.

Het boek zelf is een aanrader omdat het wijnen beschrijft die voor iedereen in de buurt te koop zijn. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld “Wijnkoopgids 2008. De 300 beste wijnen beneden dan 10 €” van Frank Van der Auwera, die zijn wijnen haalt bij alle wijnhandelaars te velde.

Bij elke wijn is een beschrijving terug te vinden over de herkomst, de kleur, geur, smaak en het alcohol gehalte. Daarnaast hanteert men ook een sterren systeem als quotering. Zowel de kenner als de beginner kunnen dus het boek lezen. Misschien een tip voor als u nog een kerstgeschenkje zoekt.

Ik moet nu dringend nog eens naar de supermarkt denk ik. Het zijn bijna examens.

U zegt?

Leave a reply.