Massage voor beginners

De afgelopen weken waren druk, dus het was meer dan tijd om een rustig weekend in te lassen. Vandaag had ik mij samen met lief en nog 8 andere deelnemers ingeschreven voor de cursus “massage voor beginners” in het centrum Astro-Ohm.

In de leszaal stonden 5 massagetafels en een paar flessen amandelolie te wachten. Iedereen werd gevraagd om 3 handdoeken mee te brengen. De les werd gegeven van 10u tot 17u door kinesist Jan Bosschem, die naast een eigen kinepraktijk ook een massagesalon uitbaat.

Het uitgangspunt van de cursus is enkele basistechnieken op een dag aanleren. De les werd dan ook in een logische volgorde opgebouwd. Dat wil zeggen dat je niet begint met de tenen, maar wel met de rug en eindigt bij het gelaat. Als cursist mag je zowel praktiseren als ondergaan.

Voor de cursus hadden zich zowel koppels als individuen ingeschreven. Tijdens de les zelf werd een doorschuifsysteem gehanteerd, wat wil zeggen dat je een beetje vanalles onder je handen krijgt. Een plus vind ik persoonlijk, want je leert meer door met verschillende proefkonijnen te oefenen. Dat gegeven was niet voor iedereen even evident : “ik ga voor het eerst een vent en andere vrouwen vastpakken” stelde een stoere meneer vast. Ja, masseren brengt enige niet-dagelijkse lichamelijkheid met zich mee.

Als enig minpuntje zou ik de afwisseling tussen de groepen willennoteren. Ik zat in een groep die veel meer zelf aan het werk geweest is, de anderen hebben daardoor een hele hoop technieken niet kunnen oefenen (en ik heb ze niet kunnen ondergaan, laten we daar eerlijk over zijn). Uiteindelijk hebben een paar uur zwoegen, zweten en genieten wel een hoop nieuwe kennis en vaardigheden opgeleverd. Ik zou de cursus dan ook iedereen kunnen aanraden.

Masseren is wel vermoeiender dan ik gedacht had eerlijk gezegd, morgen zal ik gegarandeerd spierpijn hebben.

Maar…
oefening baart kunst…
en een paar sterke armen denk ik.

Praktisch: de massagecursus wordt op regelmatige basis georganiseerd door Astro-Ohm en kost € 55 per persoon. Tijdens de middag is er de mogelijkheid om te lunchen aan € 7,5 (ongelooflijk lekkere stoverij met handgemaakte frieten deze keer).

Disclaimer: de cursus werd gegeven in een centrum dat uitgebaat wordt door vrienden van mij, je kan er mij ook al eens als liveblogger terugvinden. De massagecursus heb ik als onafhankelijk deelnemer gevolgd.

U zegt?
 1. Pierre says:

  je kan er mij ook al eens als liveblogger terugvinden
  Livebloggen tijdens een massagecursus?

 2. Smetty says:

  Tussen de tenen en de oren door, tokkel ik wat op mijn portable. 🙂

  “Er” slaat op “in het centrum”. Ik heb er al eens lezing en klankschalen geblogd, eind deze week ga ik er nog eens een lezing bloggen.

 3. georina says:

  Wat leuk… als het allemaal propere mensen zijn…

 4. Natacha says:

  Ik was er ook! En ik kan beamen dat het goed was!! Al vind ik “goed” een geweldige understatement, het was een superfijne dag, leuke groep en ik ben blij dat ik er bij was!
  Van de onvoldoende wissel heb ik niet veel gemerkt… Yup, ik ben dat sukkeltje dat vorige week van verbazing achterover gevallen is (jammer genoeg letterlijk dan en eigenlijk niet zozeer van verbazing maar eerder van onhandigheid! ;o))

  Toffe blog!

 5. Smetty says:

  @Natacha: dat lief van u zal een fijne dag gehad hebben. Maar hij heeft niet kunnen oefenen natuurlijk. Volgende keer moet je hem eens de ganse dag laten masseren. In de hoop dat hij zelf ook de weken voorafgaand aan de les niet van verbazing achterover valt. 😉

  Hopelijk genees je snel want het zag er toch niet goed uit die kwetsuur.

  En thx voor het compliment.

Leave a reply.