GTD: Waar zitten uw friends?

Ik ben zelf een overtuigde Twitter-fan. De laatste weken krijg ik steeds minder friends requests daarop, en steeds meer op Pownce en Facebook (deze 2 toepassingen zijn veel uitgebreider dan Twitter). Vooral Facebook lijkt niet-Twitteraars aan te trekken heb ik de indruk.

Ik heb wel overal een account, maar voorlopig zie ik het niet zitten om al die systemen te onderhouden. Wanneer houdt het een keer op? Een paar maanden geleden heb ik mijn top 10 toepassingen eens opgesomd. In die lijst (Google, Flickr, Last.fm, YouTube, LinkedIn, Del.icio.us, SlideShare, NetVibes en MyOpml) zou ik alleen Skrbl willen vervangen door Twitter. Al de toepassingen uit die lijst ga ik ook actief onderhouden, bij de andere ga ik mij beperken tot het toevoegen van friends en het passief volgen van vrienden die het wel gebruiken.

Er komen steeds meer toepassingen en er is dus voor ieder wat wils. En toch. Ik merk nu dat mijn vrienden (dichte en verre) verspreid zitten over verschillende systemen. Alles bijhouden is niet mogelijk. Ik zal dus moeten kiezen welke kliek ik ga onderhouden.

Less is more. Dat is mijn gevoel de laatste tijd, maar dat is duidelijk niet hoe het evolueert.

U zegt?
 1. Facebook is erg besmettelijk, meer dan Twitter. Ik heb geprobeerd om er vanaf te blijven, maar ik ben bezweken.

 2. Huug says:

  Sinds een dag of tien (begin vakantie) is Facebook (de reacties erop) als een soufflé inééngezakt, trouwens.

 3. Steffest says:

  Hoi,
  Je hebt gelijk, maar ik denk dan ook dat hiervoor snel een oplossing gaat. Sociale netwerken zullen wel aan elkaar gekoppeld worden, via hun API, en bereikbaar zijn via 1 centrale identificatie service.
  Het is een beetje afwachten wat uiteindelijk dit overkoepelend platform gaat worden.
  Op dit moment lijkt facebook hier de beste troeven te hebben … steeds meer applicaties worden beschikbaar gemaakt als facebook plugin. Dit geeft enerzijds de kracht aan van facebook – het kan werken als gezamelijk platform -en het geeft anderszijds ook de flexibiliteit van sociale applicaties aan – zij kunnen makkelijk als plugin aangeboden worden in een andere systeem.

  Persoonlijk hou ik niet zo van facebook (te collega-achtig) en Pownce lijkt me geweldig overroepen.
  De SMS feature van twitter is voor mij persoonlijk nog steeds een killer-functie.
  De “less is more” zal er uiteindelijk komen – denk ik- doordat je bepaalde features van verschillende systemen kunt gaan mengen, doordat ze allemaal op hetzelfde platform draaien. Dat gaat nog een stevige oorlog worden, denk ik 🙂

 4. Smetty says:

  De SMS feature is voor mij ook de killer functie. Ik zal eens bloggen wat ik ermee opgezet heb.

 5. Als ik dit allemaal lees, dan voel ik me oud, zéér oud.
  Internetgewijs stam ik nog uit de tijd dat ICQ hot was.

 6. Tineke says:

  En ik voel met out, zeer out, want ik doe (nog) met geen van alle drie mee… 😉

 7. eve says:

  Ik heb mij vijf jaar geleden aangesloten bij Linkedin, en ik zie dat nu pas de niet ICT mensen dit netwerk ontdekt hebben. Mocht ik moeten kiezen, ik koos voor linkedin, omdat je echte info hebt over mensen én omdat het professioneel is. Voor het eerst zelfs blijkt het zin te hebben, een vriend ontdekte via mijn netwerk zijn nichtje dat in het buitenland werkte opnieuw.

Leave a reply.