Nieuwe hosting

Ik had het al maanden geleden aangekondigd, maar dit weekend is het er eindelijk van gekomen: een nieuwe hosting voor deze weblog. Smetty.be draait nu bij Go Daddy. Het is een Linux Delux Plan geworden met 100 GB storage en 1000 GB transfer, en dit voor 49,91 euro per jaar.

Eigenlijk had ik liefst bij een Belgische provider een hosting gekocht, maar die spreken over MB waar de Amerikaanse providers over GB praten.

Zoals altijd gaat een transfer niet zonder problemen. Enkele karakters gaven problemen zodat meerdere van mijn teksten een raar teken kunnen bevatten. Ik weet niet eens of ik zin heb om die allemaal te gaan verwijderen. Als ik ze eens tegenkom misschien.

De volgende stap ergens tijdens deze vakantie zal een een nieuwe lay-out zijn. Maar daar moet ik eerst nog eens over denken.

Het overzetten was niet van de poes. Ik had het alleen niet gekund. Bedankt Viking!

U zegt?
 1. LVB says:

  Als je na een servertransfer problemen hebt met diacritische tekens, dan ligt dat vaak aan het verschil tussen MySQL 4.0 en MySQL 4.1. Vanaf versie 4.0 wordt de characterset per tabel opgeslagen in MySQL. Het hangt er dan vanaf hoe het CMS (in casu WordPress) daarmee omgaat. Soms valt het niet eenvoudig op te lossen, soms kan je het oplossen door manueel in de MySQL-dump de charset aan te passen vooraleer de database op de nieuwe host op te laden.

  “Eigenlijk had ik liefst bij een Belgische provider een hosting gekocht”. Waarom eigenlijk?

  Ik host al sinds jaar en dag in de VS, maar ik gebruik wel Belgische blogsoftware 😉

 2. Smetty says:

  @LVB: even nagevraagd en het klopt. Jammer. Het is helaas te laat voor mij om het nu nog aan te passen.

  Waarom een Belgische provider? Wel, vanuit het idee dat als er een Belgisch product even goed is als een buitenlands, ik de Belgische wil kiezen. Maar mijn nationalistisch trekje ging weer snel over toen ik het aanbod en de prijssetting bekeek. Er mag best een beetje verschil opzitten, maar we spreken hier over een factor 1000. Dus ja… de hosting uit de VS was snel een feit.

 3. LVB says:

  “als er een Belgisch product even goed is als een buitenlands”

  Sta me toe te verklaren dat ik Nucleus en Drupal minstens even goed vind als WordPress 😉

 4. Smetty says:

  Zeker 🙂 En ook meer mogelijkheden.

  Alleen, of helaas, het mag voor mij allemaal niet te moeilijk zijn. Bij het veranderen van hostingprovider dit weekend (binnen WordPress) liep ik al tegen een sql operatie boven mijn mogelijkheden/kennis. En zijn Drupal en Nucleus niet nog complexer qua configuratie?

Trackbacks for this post

 1. Smetty’s Soapbox » Belasting op Amerikaanse hosting
 2. Smetty’s Soapbox » Blog Archive » Nieuwe layout

Leave a reply.