Divemaster

Het is eindelijk zover: ik ben nu PADI Divemaster.

Ergens in het voorjaar van 2005 ben ik er samen met 2 anderen aan begonnen. In onze (koude) wateren is het op zich niet vreemd om er een jaar over te doen. Uiteindelijk dien je behoorlijk wat praktische en theoretische proeven af te leggen, alsook een stage te doorlopen. Het heeft een jaar langer geduurd dan gepland, maar sinds gisteren is het een feit.

Voor zowel de federatie als de commerciële duikwereld heeft het diploma een professionele waarde. Dat wil zeggen dat ik, mits de juiste lidgelden en verzekeringen, nu ook als duikprofessional aan de slag kan. Divemasters worden wereldwijd tewerkgesteld als duikgidsen en mogen ook enkele cursussen zelfstandig geven.

Mij interesseert vooral het feit dat ik nu “onderwijsbevoegdheid” onder water zal hebben. Dat aspect wil ik ook verder gaan uitbouwen, in eerste instantie als assistent van de instructeur. Ik heb wel ambitie om zelf instructeur te worden, maar laten we daar niet op vooruit lopen. Eerst even genieten van dit diploma.

U zegt?
 1. Corto says:

  Dat is schitterend nieuws. Gefeliciteerd !!!

 2. KatCat says:

  Mooie hobby… Proficiat!

 3. Edwin says:

  Van Harte!

  Ik wil je wel eens les zien geven in de Oosterschelde 🙂

 4. Peter says:

  Uiteraard ook van mij nog eens een dikke proficiat; kus van de juf en een bank vooruit. Geniet van je titel, doe geen dingen die ik niet zou doen en nu vooral ervaring opdoen!

 5. maizenaman says:

  Juf Smetty: Te land, ter zee… in de lucht? Ga ervoor!

 6. veedeo says:

  just keep swimming, … just keep swimming …. lalalallalala
  laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa …. 🙂
  Happy 4 you !!!!

 7. els says:

  amai, daar heb ik oprechte bewondering voor, proiciat!

 8. Proficiat.
  Je verlegt je grenzen van het onderwijs in alle richtingen, zowel digitaal, als onder water, …

 9. Smetty says:

  Thx 🙂

 10. “onderwijsbevoegdheid onder water” 😉
  Eens leerkracht, altijd leerkracht…

Leave a reply.