Hoe was het op de wei?

Het leuke van sommige blogposts is dat je veel offline (realword, firstlife) reacties krijgt. Daarnaast hebben toch ook een paar mensen op mijn blog gelezen dat ik naar Werchter ging en mij daardoor gecontacteerd via sms. Zelfs uit Nederland (jammer he Moqub dat ik er alleen op donderdag was). Het is wel al 3 dagen geleden, maar toch wil ik nog iets over Rock Werchter 2007 (dag 1) vertellen.

Werchter 2007

(Commentaar bij de foto: dit was RockWerchter 2007 voor mij)

De affiche:

 • Gezien en goedgekeurd: Milow, Air, Rufus Wainwright en Muse.
 • Gezien en weer snel vergeten: Zornik en Bjork.


Bedenkingen achteraf.

 • Wiet: volgens mij vliegen er gedurende 4 dagen Werchter toch meerdere plantages wiet door de lucht.
 • Recyclage: het is ongelooflijk plezant om een leeg bekertje weg te gooien met de commentaar “weer iemand gelukkig gemaakt (wie lege bekertjes verzamelt, kan deze inruilen voor een gratis drankje)”.
 • Ongezond: op de festivalwebsite geeft men de indruk dat je gezond kan eten op de wei. Ik zag alleen een kleine portie pasta voor 6 euro, een fruitbeker voor 5 euro (bijna allemaal meloen) en een broodje gezond (yeah right). Ik vind het onbegrijpelijk dat je jongeren die er 4 dagen kamperen niks deftig kan aanbieden dat echt gezond is. Ze hebben uiteindelijk niet allemaal een auto om extra eten mee te nemen.
 • Gratis W.C.: gelukkig doet men dit al een tijdje op Werchter. Kunnen we dat echt niet veralgemenen naar de rest van Vlaanderen? Het bevordert de consumptie. Zeker weten.
 • Kostprijs: 75 euro voor een dagticket is toch duur. Eigenlijk is dat alleen interessant als je wat nieuwe groepen wil leren kennen, je met vrienden op stap wil en het podium er eigenlijk niet toe doet of als er iemand op het podium staat die je echt wil zien.
 • Camera: ik had alleen mijn GSM (K800i) bij. Gezien de lichtomstandigheden en de afstand tot het object, heb ik bijna geen enkele deftige foto kunnen nemen. Jammer. Stom van mij.

Bij Milow, Air en Rufus Wainwright (die nochtans allen in de tent, “Pyramid Marquee” genaamd, speelden) had ik toch het idee dat ik die artiesten liever in een concertzaal zou zien. Het zal wel een beetje de ouderdom zijn zeker? Milow goot nog wat olie op het vuur met volgende 2 vragen: “Wie heeft er vorige week examens moeten afleggen?” en “Wie is er allemaal geboren in de jaren 80?”. Bleihhhh.

Ik ga wel vaker naar een festival, maar Rock Werchter was al jaren geleden. De kans is groot dat ik volgend jaar terug ga. Blijkbaar heb ik toch wel meerdere vrienden (collega oude sloefen) die nog graag eens een dag naar een festival gaan. Nu ja, er is nog vanalles te doen de komende maanden en de zomervakantie is pas vandaag officieel begonnen. Ole.

U zegt?
 1. dj4am says:

  Correcte bedenkingen, nog aan te vullen met de camping waar het goed is dat er wat meer op nachtrust wordt gelet (maar da’s misschien ook een ouwe-sloef-reactie). Rock Werchter is al lang geleden. Heb het meer voor Pukkelpop waar ik graag bevestiging krijg van namen, groepen en singer-songwriters die we het afgelopen jaar leerden kennen en waar we ongetwijfeld ook weer nieuwe ontdekkingen zullen doen, zoals Patrick Wolf twee jaar terug. Hopelijk valt het weer evengoed mee als in Werchter dit jaar (en in Kiewit vorig jaar).

 2. Tineke says:

  Stoere foto, trouwens! :-d

Trackbacks for this post

 1. Smetty’s Soapbox » Blog Archive » Les truttes
 2. Smetty’s Soapbox » Blog Archive » Drie oude sloeffen en een jong kiekske

Leave a reply.