Onderwater fotografie

Als je gaat duiken zijn er 2 zaken die je onmiddellijk merkt:

  • Water absorbeert licht zodat de ene kleur na de andere verdwijnt. Na een een paar meter is alles blauw-groen.
  • Voorwerpen lijken dichterbij te zijn dan in werkelijkheid het geval is (oppassen dus met stoere duikersverhalen over grote vissen).

Op de duikschool geven we nu ook onderwaterfotografie met SeaLife DC600 toestellen. Het voordeel van dit merk is dat ze specifiek voor het duiken gemaakt zijn. Een echte professional zal dit niet kopen, maar voor een amateur als ik is het een interessant product. De onderwatercamera met behuizing is al beschikbaar vanaf 600 euro, met de flitser en de opbergtas erbij, kost het volledige pakket ongeveer 1000 euro.

Ik ga het (voorlopig) niet kopen omdat ik nog voor de vakantie wil investeren in een gewoon toestel. Als divemaster heb je natuurlijk wel het voordeel dat je af en toe het materiaal van de school kan uitproberen. Op de beelden hieronder zie je het verschil tussen een foto met aangepaste witbalans en één zonder.

SeaLife1

Sealife2

De batch foto’s die ik genomen heb met het toestel, zijn nog niet in mijn bezit. Alle foto’s hier gepubliceerd en op de Flickr set werden genomen door Eva en Peter (hieronder).

Sealife3

* leerkracht modus aan *
Een fantastisch idee van Peter om binnen deze cursus met dergelijke kleurrijke badstopjes te doen. Het juiste didactisch materiaal gebruiken, is ook onder water belangrijk.
* leerkracht modus uit *

U zegt?
  1. dat beeld uit de laatste foto doet met denken aan Underwater Sculpture: http://www.underwatersculpture.com/index.html

  2. Smetty says:

    Mooi… In Granada nog wel. Daar wil ik ook wel eens met een camera passeren ze.

Leave a reply.