Flightmare

Ik stond voor de gesloten gate. Het vliegtuig zou vertrekken. Zonder mij, maar met mijn lief (anders was er geen drama aan dit verhaal). De hostess van de vliegtuigmaatschappij was duidelijk: “je bent je paspoort vergeten, dus het is je eigen fout, een compensatie is hoe dan ook uitgesloten”. Het was midden de zomervakantie en het zou nog dagen duren voor ik effectief kon vertrekken.

Het was “maar” een droom. Toch zal ik over een paar weken mijn paspoort 100 keer controleren tijdens het reizen. Ik ben voor de zekerheid ook al in de kast gaan kijken vanochtend of het paspoort er nog wel lag.

De maatschappij uit mijn droom (Martinair) zal ons deze zomer ook effectief vervoeren en bracht ons ook een paar maanden geleden al naar Cuba. In de aankomsthal was een hostess op zoek naar mensen die bereid waren om voor 600 euro een dag later te vertrekken (gewoon overboekt, geen interesse wegens te strak reisschema). Aan de check-in balie vroeg ik of we een plaatsje aan het raam konden krijgen. Het antwoord was toen: “Neen, uw zetel ligt vast. U mag trouwens blij zijn dat u een ticket geboekt heeft bij een reisbureau, want anders was u niet eens zeker geweest van een plaats op dit vliegtuig”.

Straf was dat. Een ticket van 1000 euro kopen en dan moet je nog blij zijn dat je mee mag. We hadden trouwens niet eens bij een reisbureau besteld (die vonden geen plaatsen meer), maar wel online bij de maatschappij zelf (de online Duitse versie, want die is gek genoeg meestal goedkoper). Voor de rest was alles in orde, anders zouden we niet opnieuw met Martinair vliegen.

Mijn laatste schooldag is pas voorzien op 6 juli dit jaar, maar de vakantie is nabij. De posts op deze blog zullen ook stilaan weer meer in de categorie “Holiday” vallen, maar hopelijk allemaal zonder posttitel “Flightmare II”.

U zegt?
 1. ine says:

  en naar waar gaat de reis?
  is wel gek veel geld voor een ticket…

 2. Eva says:

  @ine: inderdaad een duur ticket (hoewel kerstvakantie), maar zijn geld wel waard…

 3. Smetty says:

  @ine: Vancouver (British Columbia, Canada).
  Redenen genoeg om nog voor de vakantie een nieuw fototoestel te kopen.

Leave a reply.