Bolleke kleuren

U zegt?
 1. KatCat says:

  Voor het eerst heb ik maanden, weken getwijfeld op wie ik ging stemmen en ben uiteindelijk mijn principes trouw gebleven.
  Het is ook niet gemakkelijk. Sommige partijen wegens volledig fout vallen sowieso af. Andere zoals CDnV vind ik dubbel omdat ze met een wederhelft zitten die mij niet aanstaat.
  Ook hier een benieuwd uitkijken naar de resultaten…

 2. Edwin says:

  Stemplicht? Dat was me nog helemaal ontgaan zeg. Kun je dan wel blanco stemmen?

 3. C-life says:

  Ik deel volledig je mening! Vandaag had ik het ook moeilijk om mijn favoriete partij te kunnen aanduiden… en had ook helemaal geen zin om te stemmen. Misschien door de manier hoe we naar deze verkiezingsveldslag hebben toegeleefd. Maar ik wel benieuwd naar de uitslag.

 4. Smetty says:

  @Edwin: je kan blanco stemmen. Of een tekening maken. 🙂
  Maar dat vind ik niet zo zinvol.

  Belgi is een van de weinige landen in Europa waar er nog stemplicht is. En waar de gewone burger moeten helpen in de stemkotjes. En tellen tot een stuk in de avond…

 5. Edwin says:

  Mooie tekening is nooit weg natuurlijk ^^

  Maar apart is het wel weer. En een Waal kan niet stemmen op Vlamen en vice versa. Dat zag ik toevallig nog in een nieuwsitem…..

 6. Smetty says:

  @anonieme comments: als je een reactie wil geven, doe het dan niet met anonieme comments. Die verwijder ik gewoon.

  Je mag hier zeggen wat je wil, maar niet op een laffe manier.

 7. KatCat says:

  Jammer dat wanneer een mens persoonlijk en minder oppervlakkig wordt op haar of zijn eigen blog met vrije toegang, er vieze reacties komen…
  Aan de andere kant blijkbaar onvermijdelijk.
  D reden waarom ik mijn persoonlijke blog gesloten heb.

 8. De reden waarom ik op mijn blog geen reacties toelaat.

 9. Smetty says:

  @KatCat en Bruno:

  ik moet hier regelmatig eens een comment verwijderen. Meestal is dat een commentspam die door de filter is geraakt, een off-topic comment of een comment met onzin en wartaal (vaak ingevuld door kinderen denk ik). Die verwijder ik gewoon. Als iemand dit soort comments blijft plaatsen, blokkeer het ip-adres en in het ergste geval dien ik een klacht in bij de provider.

  Daarnaast heb je natuurlijk de comments die je niet graag hoort. zolang die met respect en niet anoniem geschreven zijn, vind ik die zeer waardevol. Die maken je blog. Ook als ze je altijd tegenspreken.

  Geen reacties toelaten en zeker een blog sluiten is zo drastisch als je dit alleen maar doet omwille van ambetante comments. Bij de meeste blogsoftware kan je ook instellen dat comments enkel gepubliceerd worden na moderatie. Als ik op vakantie ga, dan zet ik mijn comments meestal af of vraag ik iemand om te modereren.

  Comments zijn redelijk beheersbaar vind ik. Wat buiten je eigen blog gebeurt, is veel moeilijker.

 10. Op mijn andere site (niet in het lowagie.com domein), is de verhouden SPAM / echte comments iets van een 1000 op 1 (optimistische schatting). Ik heb momenteel 11045 IP-adressen geblacklist (and counting). Dat is voor mij niet beheersbaar.

  “Wat buiten je eigen blog gebeurt, is veel moeilijker.” Dat is een probleem, ja.

 11. KatCat says:

  Volledig akkoord, Smetty. Ik heb ook niet-anomieme comments waarmee ik niet akkoord ben op mijn blog die ik laat staan. Van vb. politieke tegenstanders. Al steekt het natuurlijk soms. Maar als het ging van ‘trut’ dan deed ik het natuurlijk weg.
  De hoofdreden waarom ik mijn blog voor algemeen publiek sloot, is dat ik alles inhoudelijk door elkaar laat vloeien vb. in n tekstje sprong ik van lopen naar actualiteit en dan naar mijn kinderen. Op den duur kon heel de wereld – voor zoverre ze dat wilden – weten hoe mijn kinderen heten, eruit zien, waar en wanneer ze school lopen of voetballen enzovoort en dat vond ik plots akelig.
  Nu werk ik met uitnodigingen en dat heeft n groot nadeel: de drempel is te hoog voor mensen die niet zo vertrouwd zijn met internet (zoals sommige oudere mensen).
  Toch had ik ook enkele ‘onbekende’ lezers die kwamen voor postjes over kippen, lopen, basket,…, maar ja, genoeg leesvoer daarover op andere plekjes…
  Van spam had ik geen last met mijn klein Blogger-blogje 😉

 12. maizenaman says:

  Ik had met mijn bedorven geest “billeke kleuren” gelezen ipv “bolleke kleuren”. Ik zal mij dan ook onthouden van commentaar.

 13. Cleopatra says:

  Hm..ik snap het niet hoor. Iedereen kan toch een schuilnaam opgeven? By jove, wat is het verschil? Kijk, ik doe het ook! Alleen heb ik wel mijn correct mailadres ingevuld, en verraad ik mij door mijn url.

 14. Smetty says:

  Cleopatra :-).

  Het klopt dat iedereen zichzelf een schuilnaam kan geven. Tot zolang er een normale comment wordt gegeven, kijk ik zelfs meestal niet naar de details van de commenter.

  Echter. Als iemand mij begint te verwijten, zoals hier het geval was, dan vind ik het niet meer dan redelijk/eerlijk dat die persoon zich ook kenbaar maakt.

  Hoog van de toren blazen mag. Maar niet annoniem. Als iemand zijn/haar gedacht niet durft te schrijven met de echte naam, dan is dit gewoon niet het juiste medium om zich te uiten. Toch?

Trackbacks for this post

 1. Verkiezingsmoeheid?! « Onnozelheid mag!

Leave a reply.