Geen internet vandaag

Ik heb geen internet meer sinds deze ochtend. Vreemd. Daarnet een ticket aangemaakt bij Dommel (de provider). Binnen het half uur hebben ze laten weten dat er bij hen geen problemen zijn. Op mijn router/modem (1 toestel) heb ik kunnen inloggen (netwerk is OK), en ook mijn telefoonlijn werkt normaal. Het zou altijd kunnen dat de modem functie van de router niet meer werkt, maar ik acht de kans groot dat het probleem bij Belgacom ligt.

Vanochtend nog eens alle draadloze netwerken uit de buurt geprobeerd. Ze zijn allemaal goed beveiligd. Jammer. Via internet communiceer ik met anderen (chat, sms via Twitter, blog, mail), lees ik de actualiteit, doe ik mijn job… Ik zit een dag zonder en het is al een dag te veel. Maar we blijven niet bij de pakken zitten.

Terwijl Dommel (en hopelijk ook Belgacom) zijn werk doet, ben ik eens met de zoon van de buren gaan praten. We hebben een deal gesloten en kunnen nu surfen via elkaars netwerk. Hij zal wel nog even moeten wachten tot dat van mij weer in de lucht is.

Daarnaast heb ik ook beloofd om zijn eindwerk eens na te lezen en mag hij een keer spelletjes meebrengen voor de Playstation om die op mijn plasmascherm te spelen.

De jeugd van tegenwoordig weet hoe ze moeten onderhandelen.

Update 06/06: terug online sinds 14u deze namiddag. Oorzaak onbekend. Zal wel het netwerk geweest zijn.

U zegt?
  1. stijn says:

    Mooie ruil lijkt me. Zo afhankelijk zijn van een constante internetverbinding maakt je uiteraard wel heel erg kwetsbaar. Dat gevoel ervaar ik ook wanneer de verbinding plots wordt verbroken of wanneer men onaangekondigd onderhoudswerkzaamheden doet in de straat. En snel een onbeveiligd netwerk opzoeken is *helaas* niet vaak meer een optie.

Leave a reply.